We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: POSTERJI popust 20 % ×

Ocena filma: Deadpool 2

27. 05. 2018

Le nekaj tednov po objavi filma Maščevalci: Brezmejna vojna, smo pri Europosterjih sprva pomislili nekako takole: “Ne že spet, še en Marvel-ov film…”. Ne razumite nas narobe, res imamo radi Marvel-a, filmsko franšizo, ki nam vedno znova in konstantno postreže z novimi z akcijo prežetimi filmi. Ampak dobiti na plano dva takšna filma v tako kratkem času, bi že skoraj moralo biti…nekako preveč. Lahko bi bilo tako, ampak to je drugačna vrsta Marvel-a. Yep, to je Deadpool.

Jezik, prosim

Ne vemo, ali ste v preteklosti že naredili takšno napako, da ste ob pojavu tovrstnega filma dejali: “O, film s superjunaki, to bo nekaj pravega za moje otroke/mlajšega bratca/bratranca, njemu/njej bo ta stvar res všeč” no, če ste, potem upamo, da tokrat te napake niste ponovili. Prav v tem leži razlog, da je bil prvi del tega filma tako uspešen in režiserji se tega dobro zadevajo: zato so tokrat naredili enako. Ta film je, za razliko od ostalih Marvel-ovih filmov, resnično narejen za odrasle. Če ste bili rojeni pred začetkom 21. stoletja, boste lahko kos referencam, ki pritičejo Deadpool-ovemu značaju: šokantne izjave in seksualna namigovanja. In Ryan Reynolds tokrat ponovno dokazuje, da je bil ustvarjen za igranje tega lika. Ampak vseeno: »Pazi na jezik, prosim«.

»One man« predstava

Da, kakor smo dejali, Ryan Reynolds se je v igri žalostnega in osamljenega Deadpool-a, ki za svojimi obscenimi šalami dejansko ves čas prikriva svoje obžalovanje in sovraštvo do samega sebe, izjemno dobro znašel. A vendar, tih, kot je bil prvi del filma, je on sam v tem filmu zdaj dejansko edini pravi lik. Vsi ostali liki, najsi bodo dobri ali slabi, se nahajajo zelo na stranskem tiru in brez pravega besedila. Seveda, če imate opravka s tako specifičnim likom in talentiranim igralcem, mora biti nadvse mamljivo prenesti vso breme nanj; ampak, resnično, gledalci bi bili bolj veseli globlje in širše filmske zgodbe. Četudi se v filmu ponovno pojavita tako Colossus kot Weasel in celo povsem nova zvezda interneta, Peter, fant “ki se je le javil na oglas”, bi bilo vseeno dobro videti še kakšne nove obraze in skozi film morebiti spremljati kakšne bolj kompleksne odnose. A kaj moremo, gre za Deadpool-ov film.

 

Četrta stena? Prvič slišim

Po drugi strani pa v tem filmu verjetno niste iskali kompleksnosti glavnega lika in globoke filmske zgodbe, prav tako verjetno tega dvojega od tega dotičnega filma tudi niste pričakovali. Vsaj upamo, da niste. Film je zelo smešen vsakomur, ki je tako dojemal tudi prvi del filma. Deadpool še vedno pripoveduje svojo zgodbo, torej od tega »anti-junaka« pričakujte, da vas bo skozi film večkrat neposredno nagovoril. Njegove šale so večinoma na meji politične nekorektnosti, a vendar po večini tudi precej zabavne, z nekoliko sramu, seveda. Nenehno so prisotni vplivi drugih Marvel-ovih filmov in mnogih znanih kultnih imen pop sveta. Odkrito povedano, drugi del filma je zelo verjetno še bolj smešen kot prvi del, a tudi precej bolj umazan. Yep, če so vas posamezni deli prvega filma užalili, potem se zdaj ne vrnite nazaj v kinodvorano. Prosimo. Resnično.

Na koncu koncev smo veseli, da se je  obupni sin Marvel-ove franšize vrnil nazaj na velika platna, predvsem zato, ker ta vloga Ryan-u Reynolds-u tako zelo pristaja. Zgodba filma je simpatična, a ne pričakujte, da boste ekstremno navdušeni nad napetostjo, zapleti in zarotami v filmu. Gre bolj za šale, ki se odvijajo v ozadju. V filmu so uživali tisti, ki jim je bil všeč že prvi del, a vseeno upamo, da bodo, če se odločijo posneti še en del filma, vanj vnesli nekoliko več svežine.

 

OGLEJTE SI ŠE VEČ DEADPOOL-OVIH IZDELKOV

&

NAŠA CELOTNA MARVEL KOLEKCIJA

 

Tags: Comics, Deadpool, Marvel, Movies, Posters

 

 Decorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2020, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top