We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: RAZPRODAJA ×

5 dejstev o: Marilyn Monroe

01. 08. 2017

Ikonična Hollywoodska zvezda Marilyn Monroe je bila velika skrivnost, ne le za ekipo, s katero je delala, temveč tudi za njene najbljižje prijatelje. To sploh ne preseneča, če pogledamo razsežnost njene slave. Bila je tako velika, da tega ni prenesel nihče in to je bil tudi razlog, da je odšla tako hito. Bila je lepa, talentirana, uspešna in njeno življenje je bilo polno dogodkov, škandalov, slavnih ljudi, ljubezni in razočaranj. Pripravili smo pet dejstev o Marilyn, za katere si ne bi niti mislili, da so lahko resnični.

1. Nikoli ni bila nominirana za Oskarja.

Čeprav je bila tako uspešna, ni nikoli prejela te akademske nagrade. To sploh ni tako pomembno, glede na to, da je prejela tri Zlate globuse od štirih, za katere je bila nominirana.

2. Imela je težave s pomnenjem besedila.

Vsak ima svojo šibko točko in njena je bila ta, da je pogosto pozabljala svoje besedilo in veliko strokovnjakov je to pripisovalo stresu pred kamero.

3. Imela je precej nizko plačo.

Če primerjamo Marilynjino plačo s plačami nekaterih drugih igralk tistega časa, ugotovimo, da je bila njena plača precej nizka. Naprimer, v filmu Gospodje imajo raje plavolaske je delala z Jane Russel, ki je imela desetkrat višjo plačo kot Marilyn.

James Paterson – Slikarski plakat, 61 × 91,5 cm

4. Včasih je govorila o sebi v tretji osebi.

Igralka Eli Wallach je o Marilyn povedala, da je med njunim sestankom Marilyn izjavila, da se za trenutek počuti kot Marilyn. Tudi fotograf Sam Shaw je bil enkrat priča njeni izjavi „Mariliyn tega ne bi nikoli naredila“.

5. Joe DiMaggio, Marilyn-jin mož, je pošiljal rože na njen grob trikrat na teden dolgih dvajset let

Njen mož je obljubil, da bo v primeru Marliynjine smrti pošiljal ducat vrtnic trikrat na teden. Njegovo držanje obljube je trajalo 20 let. To je bila prava ljubezen onstran groba.

PREBERI VEČ O MARILYN MONROE IZDELKIH

Vir 1 / Vir 2

Lucia

Make art, spread love and have fun!

www.instagram.com/ejdznerka/Decorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top