We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

TOP 5 zanimivih dejstev o Varuhih galaksije

26. 06. 2023

Le malo ljudi ne bi poznalo kozmičnih dogodivščin superjunaške skupine Varuhi galaksije. Kljub temu je o filmu veliko zanimivih dejstev, ki jih morda poznajo le nekateri. Pridružite se nam tukaj pri Evroposterjih in si oglejte nekaj od njih, da proslavite tretji film Varuhi galaksije: Volume 3, ki zdaj prihaja v kinematografe! 

 
 

  • Ogromen uspeh zvočnega posnetka 

 

Lik Petra Quilla nosi Walkman s kaseto z uspešnicami iz 60. in 70. let, ki so pomagale oblikovati vzdušje celotne predstave. Dvanajst pesmi iz filma je pozneje tvorilo album Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol 1. Album z zvočno podlago je bil tako uspešen, da je dosegel prvo mesto na Billboardovi lestvici. Med nekatere dobro znane pesmi z albuma sodijo na primer Ain’t No Mountain High Enough in Moonage Daydream. 

 

 

  • Varuhi galaksije je prvi film MCU, ki prikazuje Thanosa v izvedbi igralcaJosha Brolina 
     

Thanos je glavni zlobnež prvega dela MCU-ja, ki ga je Damion Poitier prvič upodobil v kratkem prizoru v The Avengers (2012), za Varuhi galaksije ga je pa zamenjal Josh Brolin, ki je snemal v pižami za zajem gibanja, njegov kostum pa je bil šele dokončan. v postprodukciji. Igralec je izrazil, da si je zelo želel igrati CGI lik, saj ga je navdušil video plazečega zmaja Benedicta Cumberbatcha Smauga v Hobitu in je želel izkusiti nekaj podobnega. 

  • Lik Groota je temeljil na psu režiserja Jamesa Gunna 

 

Po mnenju Jamesa Gunna je Groot eden od likov, ki so mu oboževalci najbližji. Prikupno malo govoreče drevo s pridihom naivnosti, nekaj, kar je ljudem všeč! Režiserja je pri ustvarjanju Groota na primer navdihnil lastni pes Von Spears, njune oči naj bi bile zelo podobne. Nekatere dele pasjega obraza so kasneje uporabili za lik rakuna Rocket. 

  • Vin Diesel je glas Groota posodil v 16 jezikih 

 

Vin Diesel se je za prvi film Varuhi galaksije naučil slavni stavek “Jaz sem Groot” v šestih različnih jezikih, za drugega pa se jih je moral naučiti skoraj trikrat toliko. Lažje je najeti več glasovnih igralcev za različne jezikovne različice, vendar naj bi bil glas Vina Diesla tako značilen in oblikuje celoten značaj Groota, da so filmski ustvarjalci sklenili, da bodo oboževalci raje slišali njegov izvirni glas. 

 

  • Preobrazba v Draxa in Gamoro je zahtevala intenzivne priprave 

 

Čeprav je bila za lika, kot sta Drax in Gamora, uporabljena precejšnja količina tehnologije CGI, sta morala igralca Dave Bautista in Zoe Saldaña vsakič, ko sta bila na snemanju, opraviti večurno ličenje. Vendar se je uporaba pravega ličila namesto popolne uporabe tehnologije na koncu obrestovala, saj je prvi film Varuhi galaksije prejel nominacijo za oskarja v kategoriji ličenja. 

 

Pripravite se z nami na tretji film!  

Lena

Music and visual art enthusiast, the more Queen merch, the better!EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top