We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

TOP 5 filmskih zlobnežev

12. 03. 2021

 

Odličnega junaka ponavadi naredi velik zlobnež, kar pri nas velja še dvakrat tako močno. Zato smo za vas izbrali najmočnejše, najbolj legendarne in po našem mnenju najzanimivejše zlobneže, ki jim je pogosto uspelo zasenčiti svoje junaške nasprotnike in brez katerih bi bil njihov svet veliko bolj reven in veliko bolj dolgočasen. Oglejte si našo lestvico!

 

 

5. Sauron

 

“Veliko oko, brez pokrova, zavito v plamene, tisto, ki nikoli ne spi”. Tako je opisan Temni Lord Sauron. Nekromant, ki si je podredil skoraj celotno Srednje zemljo in ki je večkrat poplavil viline, škrati in ljudi. Njegova strašna moč je predvsem v tem, kako zlahka pokvari celo najmočnejša in najbolj poštena bitja, ki so kdajkoli hodila po Ardi. Dokaz njegove strašne moči in izdaje niso samo Prstani moči, s katerimi je ustvaril prstanaste duhove, temveč tudi to, kako enostavno mu je z zablodami in spletkami uspelo uničiti Númenor – nekoč najmočnejše človeško kraljestvo v drugi dobi Srednje zemlje.

 

4. Darth Vader

 

Darth Vader je bil četrti. Kdo ne bi poznal tega legendarnega negativca, katerega značilnost je njegova maska in piskanje, ki je prestrašilo prebivalce vseh galaksij v vesolju Vojne zvezd. Toda najbolj zanimiva stvar pri Darthu Vaderju ni niti njegova moč, ki duši njegove sovražnike, niti rdeča luč, ki jo uporablja za rezanje upornikov, ampak njegova osebna zgodba o tem, kako je Jedi vitez postal eden najstrašnejših Sithov vseh časov in kako se je na koncu svojega življenja znova pridružil svetli strani moči. In prav zaradi tega razvoja likov je Vader eden najzanimivejših likov v vseh Vojnah zvezd.

 

3. Dolores Umbridge

 

In zdaj iskreno. Tako kot mi ste zagotovo tudi vi sovražili tole žensko v Harryju Potterju isto kot Voldemorta. Osebno ne poznamo nikogar, ki ne bi bil razdražen zaradi njenega psihopatskega vedenja v kombinaciji z ljubkimi mačkami. In mučenja študentov raje niti ne omenjamo. Vendar je najstrašnejša stvar celotnega tega lika njena motivacija, ki najbolje služi Ministrstvu za čarovništvo. Zahvaljujoč temu prepričanju ne okleva uporabiti nobene metode za dosego svojega cilja. In zato je Dolores čudovit primer, kako tanka je meja med dobrim in zlom in kako nevaren je lahko njen brezglavi fanatizem.

 

 2. Thanos

 

Thanos, uničevalec planetov in bitje, ki je uničilo polovico vesolja. Na drugo mesto v lestvici smo ga uvrstili ne le zaradi njegove izjemne moči, zahvaljujoč kateri je posamično premagal vsakega od maščevalcev, temveč predvsem zaradi njegovih ciljev in motivacije. Thanos ni klasični zlobnež, ki zasleduje svojo korist ali fanatični cilj organizacije. Njegova edina želja, ki ga žene naprej, je rešiti vesolje in vse njegove prebivalce pred trpljenjem in smrtjo zaradi “prenaseljenosti”. In zahvaljujoč tej motivaciji so ga mnogi gledalci lahko sočustvovali in našli mesto zanj v svojih srcih.

Opomba avtorja: “Postal sem žalosten, ko je bil Thanos surovo umorjen v svoji slikoviti koči.”

 

1. Joker

 

In imamo razglasitev zmagovalca! Kdo drug bi moral postati kralj zlikovcev kot nori Joker, katerega glavni cilj je premagati Batmana in postati gospodar vsega Gothama. Če izpustimo Jokerja iz Suicide Squada, potem lahko varno rečemo, da je ta klovn v vseh njegovih filmih preprosto brezhiben negativ. Skratka, lahko ga opišemo kot nepredvidljivega in brezobzirnega norca, ki se ne ustraši uporabe nobenih metod za dosego svojih ciljev. Vendar si je častno mesto med občinstvom prislužil predvsem zaradi sarkastičnega humorja in “čarovniških trikov”. Ravno zaradi teh lastnosti je postal bolj kot ikoničen nenehno resen Batman.

 

 

Med drugim moramo vsekakor priporočiti film Temni vitez, kjer je Heath Ledger meje norosti zares preselil res visoko. In tudi najnovejši Jokerjev film, ki je pokazal, da se lahko norost prebudi v vsakem od nas.

 

 

See the top movie posters

Khoa

A nerd who loves cycling, football and the Lord of the Rings. Yes, that's me!EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top