We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

TOP 5 Avatar zabavna dejstva

20. 12. 2022
  1. Avatarji imajo premalo prstov

Rasa Na’vi verjetno ne bi mogla prešteti vseh zabavnih dejstev, ki jih tukaj navajamo, saj se njihovo število prstov nekoliko razlikuje od običajnega človeškega števila prstov (vsaj pri nas v pisarni). Ljudje imajo običajno 5 prstov na vsaki roki, enako kot opice. Toda zlahka opazite, da so Na’vi drugačni. Na vsako roko znajo šteti le do štiri. In zahvaljujoč njihovemu številu prstov lahko zlahka ugotovimo, kdo je Neytiriju narisal vojno barvo. Na telesu je imela odtis dlani, ki je spominjal na znamenje Sarumanove bele roke.

2. Vzrok vojne morda ni tako neresničen

Sam namen Avatarjev in vzrok vojne med Na’vi in človeštvom je Unobtainium. Dragocen mineral, ki se nahaja na planetu Pandora. V našem svetu je Unobtainium le izmišljeno ime za popolnoma popoln material, ki trenutno zanika vse zakone fizike. Na žalost še ne obstaja, čeprav že ima svoj atomski simbol: Uo. Vendar, kdo ve, kdaj in kje bo komu uspel znanstveni preboj, kajne?

3. Avatar je še vedno najbolj dobičkonosen film v zgodovini kinematografije

Čeprav je Avatar izšel že leta 2009, je še vedno št. 1 dobičkonosen film v zgodovini. Zelo fascinanten je glede na dejstvo, da ga niso premagale uspešnice, kot sta Avengers: Endgame ali Star Wars: The Force Awakens. Oba sta se precej približala filmu Avatar, a kljub temu nihče od njiju ni imel dovolj moči ali oboževalcev, da bi ga premagal.

4. Na’vi ljudje imajo zelo specifičen slog lokostrelstva

Režiser James Cameron se je odločil, da ko imajo Na’vi 4 prste, morajo svoje loke zagotovo uporabljati drugače. Na splošno bi morala biti dlan obrnjena proti lokostrelcu, vendar Na’vi napnejo tetivo loka v nasprotni smeri (stran od lokostrelca). Cameronu je celo uspelo dokazati, da njegov novi način lokostrelstva deluje. Profesionalci so ga skušali pregovoriti, vendar je napel lok kot Na’vi in udaril v grm 75 metrov stran. Zagotovo je Cameron vadil, a je kasneje priznal, da je imel kar srečo s strelom.

5. Znani zvoki


Večina zvokov, ki jih oddajajo favna in flora v filmu Avatar, je iz proizvodnje Jurskega parka. Večina zvokov je bila recikliranih in urejenih, da se natančno ujemajo s filmom o zunajzemeljskem okolju. Kakorkoli že, nekateri zvoki so bili uporabljeni v izvirni obliki za rjovenje hibridnih zveri. Ti zvoki izvirajo od hijen v njihovem naravnem okolju.

Pripravite se z nami na Avatar 2!

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top