We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: UOKVIRJENI PLAKATI popust - 30% ×

The Beatles, Queen, Kiss… Odkrijte zgodbe za imenom teh legendarnih skupin!

19. 05. 2019

Ni enostavno izbrati pravo ime za otroka ali psa. Kaj šele za bend! Četudi kakšna knjiga lahko pomaga z inspiracijo za naraščaj, določiti ime skupine ni lahka naloga. Kako so John Lennon, Paul McCartney, George Harrison in Ringo Starr izbrali ime žuželke? In kaj sploh pomeni AC/DC? Odkrijte vse to z nami!

“Ko sem bil star 12 let sem videl prikazen moškega na goreči piti, ki mi je rekel ‘Vi ste Beatles s črko A!’ in to smo.”

Beatles - abbey road Poster

Tako je nekoč John Lennon odgovoril na to nenehno vprašanje. Oboževalcem, ki poznajo življenjski stil Beatles-ov,  se ta odgovor ne zdi preveč čuden – ti gospodje si niso bili tuji z mamili, a kasneje je John dodal drugo in uradno verzijo.

Ko so Beatles začenjali svojo glasbeno kariero so bili veliki oboževalci pevca Buddy Holly in njegove skupine The Crickets. Takrat je bilo običajno, da so imeli bendi dolga imena. A oni so si želeli biti originalni in so za to izbrali kratko ime “Beatles”. Kdor pozna angleško slovnico bo vedel, da bi pravilno bilo napisano “Beetles”. A to je za nalašč, saj so hoteli vključiti tudi besedo “beat” – udarec. Vse je v ritmu! 😊

“Pred leti sem si izmislil ime ‘Queen‘… Lahko se bi reklo, da je samo ime, a je zelo veličastno in zveni odlično. Je močno ime, splošno in neposredno…”

Kdor si je ogledal film Bohemian Rhapsody ve, da se je skupina, ki sta jo imela Brian May in Roger Tylor, imenovala ‘Smile’ in da je Freddie Mercury bil le njihov oboževalec. A je seveda bila njegova zamisel, da bi preimenoval skupino v ‘Queen’ in se ni posvetoval z nikomer predno so objavili svojo prvo ploščo. In tako so vsi zvedeli za svoje novo ime ko so zagledali platnico na novem albumu. May in Taylor se nista pritoževala, saj sta poznala Freddijevo nepopustljivo osebnost. In zakaj ‘Queen’? V tistem času so v Angliji  uporabljali ta izraz za homoseksualce ali pozerje. Mercury je dejal, da si je ime izmislil slučajno, a so vse te podobnosti z njegovo osebnostjo res le naključje?

“In kaj o Kiss?”

 

Veliko ljudi misli, da je ime KISS okrajšava za “Knights in Satan’s Service” (“Vitezi v Satanovi službi”), a to ni res. Paul Stanley, eden od ustanovnih članov, je iskal ime, ki bi bilo večpomensko. V začetku leta 1973, so se vsi člani vozili po New Yorku in se pogovarjali o Peter Crissovi skupini ‘Lips’ – ustnice. Stanley je takoj pomislil na “Kiss” – poljub, kot nadaljevanje prejšnjega imena. In bila je dobra ideja, saj ime lahko pomeni več stvari. Bo to romantičen ali smrtni poljub? Odločitev je vaša!

“Cherchez la femme”

Kaj pomeni AC/DC? Brata Malcolm in Angus Young, ustanovna člana skupine, imata tudi sestro. Njeno ime je Margaret in je rada šivala. Bil je prav ta konjiček, kar je navdihnilo svoja brata. Na njenem šivalnem stroju sta opazila znak AC/DC, kar pomeni “alternative current/ direct current” – izmenični/enosmerni električni tok. Če ne razumete, zakaj je to ime tako iznajdljivo, pomislite na njihove nastope ali posnetke: oni so vedno polni energije. Enostavno, AC/DC.

UMETNIŠKI GLASBENI PLAKATIDecorate your life!

Od leta 1999 je Europosters postal eden izmed najboljših prodajalcev plakatov, fototapet in stenske umetnosti. Trenutno sodelujemo z umetniki, fotografi in grafičnimi oblikovalci iz cele Evrope. V naši ponudbi najdete najlepše znane slike, pa tudi povsem nove umetnine sodobnih umetnikov. Z veseljem tiskamo celo vaše osebne fotografije in na vašo zahtevo lahko vaše odtise postavimo v kakovostne okvire. Zelo obožujemo notranje oblikovanje, ne pozabimo pa na ljubitelje glasbe, za katere nenehno širimo ponudbo plakatov, vrčkov, majic, kolekcijskih figuric in drugih licenčnih trgovskih izdelkov in daril.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu
Tel.: +420 777 33 44 55 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00 - 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top