We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

Shabby Chic: Dobrodošla pomlad!

16. 03. 2020

Prihaja pomlad in kmalu bodo travniki prekriti s cvetjem. Vendar pa ni treba čakati, da se narava prebudi – Shabby Chic vam omogoča, da imate celo leto spomladansko vzdušje doma! Svetovali vam bomo, kako to storiti, najprej pa vam bomo predstavili ta romantični slog.

Kaj je Shabby Chic?

Shabby Chic – stil, ki je priljubljen po vsem svetu, je ustvarila oblikovalka Rachel Ashwell, ki ga je izumila v osemdesetih letih. Navdihnila jo je staro angleški slog, ki ga je kombinirala s francosko Provanso in Toskano. Ta slog je nekoliko vijoličen, kot že samo ime pove, vendar to ne pomeni, da se ga morajo moški izogibati. Konec koncev, gospodje z angleškega podeželja nikoli niso imeli nič proti cvetju! Ta slog je preprosto za romantične duše. Njegova glavna značilnost so svetle barve, večinoma bela, smetana in lahki pastelni odtenki. Najpomembneje pa je – Rože! Rože lahko najdemo v slikah, stenah in vazah. Nenazadnje ima nekoliko dotrajano pohištvo, ki bo vašemu domu dalo pravo podeželsko vzdušje, zato če živite v mestu in vam je všeč urbani način življenja, ta slog raje prepustite koči. Shabby chic govori o notranji naravnanosti na podeželski način življenja, usklajen z naravo! Brez pohištva s patino ne boste pričarali podeželja doma!

Nasveti za vaš dom v stilu Shabby Chic

Rečeno je, da če želite svoj dom urediti v tem slogu, ga morate popolnoma preoblikovati, da bo ustrezen. Stene, pohištvo, dodatki – vse naj se lepo ujema s svetlimi barvami. Vendar pa razumemo, da ni vedno mogoče začeti iz nič, zato vam bomo pokazali, da lahko Shabby Chic dosežete doma, tudi brez zakrpanih stolov in prostorne podeželske kuhinje! Tako se bomo osredotočili predvsem na barve:

Najpomembnejša barva je bela – dom se lepo sveti in cvetlični motivi dobro izstopajo. Če se vam zdi bela preveč sterilna, stavite na smetano ali svetlo roza. Tu pa ženskam svetujemo, da se prepričajo, da se bo njihov partner dobro počutil v “dekliški” notranjosti.

Uporabite stenske freskeStenski fresi so odličen dodatek vašim stenam. Stavite na drobne rože ali vzorce, ki jih je navdihnila narava. Na primer, ta vzorec izgleda zelo dobro doma! Toda tudi polka pike ali kvadratki bi dobro naredili.

Slike – Glavni motiv Shabby Chic so rože, ki jih lahko imate doma kot klasična tihožitja (kakršna je ta, od Avgust Renoir), pa tudi v nekoliko bolj modernem digitalnem dizajnu. Če pa mislite, da že imate dovolj cvetov, stavite na sodobne motive, kot so makarone ali čudovite modne ilustracije.

Dodatki – poleg živih rož dobite dodatke za dom iz lesa in medenine. Drobne kipce, stare ure – ni pomembno, kakšne bodo, ampak pomembno je, da imajo okraski svojo zgodbo. Za ta slog so dodatki zelo pomembni, zato ne oklevajte, da bi nekaj tudi nakupili. Lepo napolnite police z “neuporabnimi stvarmi”, le za veselje!

Tekstilno – cvetlični vzorci vključujejo tudi posteljnino, posteljno pregrinjalo, prti in čajne brisače. Ne pozabite tudi na blazine! Shabby Chic govori o udobju, zato ne razmišljajte, če bi štiri namesto dveh blazin bilo preveč ali ne.

Ali ni preveč? Zagotovo ne!

Shabby šik je praktično nasprotje pravokotnega minimalizma, kjer je vse funkcionalno, popolnoma usklajeno in predvsem v majhnih količinah. Ta slog se preprosto ne zmeni za skromnost in se ne sprašuje, če kaj potrebujete in ali ima namen v notranjosti. Če vam je všeč, ga odnesite domov! To je moto, ki mu morate slediti. Navdihnite se v naši posebni kolekciji in začnite izbirati najlepše slike in motive za svojo notranjost!

NAVDIHNITE SE Z NAŠO ZBIRKO SHABBY CHICEuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top