We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

Recenzija: Stranger Things 4. sezona

28. 06. 2022

Končno smo bili blagoslovljeni s 4. sezono serije Stranger Things. No, seveda ne poplnoma, ker julija izideta še dva dela, imamo pa sedem spektakularnih epizod. Pazi! Članek vsebuje blage spojlerje, zato, če jo še nisi gledal, beri samo na lastno odgovornost.

V primerjavi s prejšnjimi sezonami je zaplet razdrobljen na različna prizorišča. Eleven, Will, Jonathan in Joyce so se preselili v Kalifornijo, Hopper je v ruskem delovnem taborišču, ostali protagonisti pa ostanejo v mestu Hawkins. Razen starih dobrih likov bomo tole sezono spoznali tudi nekaj novih. Med njimi so Eddie, član kluba Hellfire, Argyle, Jonathanov prijatelj v Kaliforniji ali glavni zlobnež celotne sezone, Vecna.

Vecna je za nas skrivnost že kar celo sezono, vendar je njegova izpostavljenost eden najboljših trenutkov v sezoni. Igralec Vecne je moral biti pokrit s kosi svojega kostuma tako, da si jih je vsak dan lepil na lastno kožo. Po besedah igralske zasedbe je bil rekord dokončanja pokrivanja 6 ur in 20 minut. Poleg CGI je eden od najbolj grozljivih antagonistov v seriji.

V primerjavi s prejšnjimi sezonami je 4. veliko bolj grozljiva. To je okrepljeno z več sklicevanjem na klasike grozljivk. Prizor na drsalkah se nanaša na zgodbo o Carrie Stephena Kinga, Nancy in Robin v azilu spominja na prizor iz Tišine jagnjet, vendar je najbolj vidna podobnost z A Nightmare on Elm Street. Ne samo, da so liki v transu podobni sanjskemu kraljestvu Freddyja Kruegerja, ampak tudi slog Vecninih umorov je podoben. V seriji lahko vidite celo samega Freddyja. Igralec Robert Englund nastopa kot Victor Creel.

Zvočni posnetek igra v seriji veliko vlogo. V prvih epizodah 4. sezone lahko poslušate klasike, kot so California Dreamin’, You Spin Me Round (Like a Record), Dream A Little Dream of Me ali Psycho Killer. Kljub temu je bila najboljša uspešnica Running Up That Hill od Kate Bush. Skladba se je povzpela na #1 na iTunes lestvici in na najvišja mesta v 34 državah.

 

Kmalu izide preostanek 4. sezone! Si pripravljen?

 

Stranger Things

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top