We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

Pripravite se na noč čarovnic!

22. 10. 2019

Na noč čarovnic se morate dobro pripraviti – izrezati buče, kupiti umetne pajčevine in njene prebivalce (ker so pravi že nekje skriti), okostja in zombija ter okrasite hišo, da vam bo vsak sosed zavidal. Razen če takoj, ko zagledajo vaše okraske ne dobijo srčnega infarkta ter navsezadnje praznujejo v bolnišnici. A nič ne smemo pretiravati, zato smo za vas pripravili ta priročnik za noč čarovnic. Pripravite si buče in naostrite nože, navdih za noč čarovnic prihaja!

Če vam noži niso tuji, poskusite biti letos nekoliko bolj izvirni!
Če vam noži niso tuji, poskusite biti letos nekoliko bolj izvirni!

 

JACK O´LANTERN IN RAZLOG, ZAKAJ KRASIMO BUČE

Zagotovo veste, da je ena od tradicij na noč čarovnic izrezljanje buč, v katere se postavijo sveče. Ta svetilka, ki so jo nekoč nosili igrivi otroci, naj bi predstavljala irskega moža Jaka, ki je bil po legendi nekoč tako pijan na noč čarovnic, da je njegova duša počasi začela zapuščati njegovo telo. Sam hudič je to opazil in zato se je odločil, da bo Jacka vzel s seboj naravnost v pekel. Jack seveda ni hotel iti tja in četudi pijan, mu je uspelo prehiteti Hudiča. In to je storil trikrat zapored! Na koncu se je Jack dejansko izognil odhodu v pekel, tudi potem, ko je bil mrtev. Hudič mu je ob njihovem zadnjem stiku obljubil, da ga nikoli ne bo peljal tja in je rekel Jacku, naj se vrne tja, od koder je prišel. Hudič mu je dal vroče oglje, da je zasijal na poti. Tako je Jack ustvaril bučni svetilnik, vanj položil premog in od takrat tava po svetu in išče kraj svojega izvora. Od takrat so si ljudje izrezljali buče, da bi mu zasijali. Noč od 31. oktobra do 1. novembra je čarobna in naš svet živega se meša s svetom mrtvih. Drugje se pravi, da so bučne luči namenjene predstavljanju naših ljubljenih mrtvih, ki se v tej čarobni noči za nekaj časa vračajo k nam.

Ustvarite pravo razpoloženje za noč čarovnic že ob vhodu v stanovanje

 

KAKO DOBRO OKRASITI ZA NOČ ČAROVNIC

Rezbarenje buč je tradicija, če pa nimate vrta ali balkona, kamor bi lahko postavili svetilko, predlagamo, da okrasitev za noč čarovnic rešite drugače. Čisto možno je, da vas bodo namesto duš najbližjih obiskale kakšne žuželke. In ne samo na tisto čarobno noč! Soočite se tudi z resnico. Delo z ostrim nožem in trdo bučo ni za vsakogar. (Ko pa zaideš vanj, velja pravilo – večja je buča, lažje jo je rezati!) Poskusite to noč čarovnic malce nekonvencionalno obdelati in si priskrbite bolj trpežne okraske.

Izrezljane buče niso več strašljive. Letos poskusite nekaj drugega!

 

KAKO OKRASITI STENE?

Druga, malo bolj moderna tradicija na noč čarovnic je gledanje grozljivk. Zakaj ne bi z njimi okrasili svojega doma? Če radi strašite svoje prijatelje, priporočamo, da vam priskoči na pomoč klovn Pennywise. Okrasite svoje stanovanje z rdečimi baloni in če želite imeti najboljšo zabavo naokoli, si z njim postrežite pijače iz 3D skodelic. Če je Pennywise preveč za vas, lahko Joker podčrta tudi pravo vzdušje za noč čarovnic. In zdaj je resnično ažuren! Ne pozabite, da svoje goste pozdravite s super preprogo za noč čarovnic! Navdušijo vas lahko tudi TV-serije, kot so The Walking Dead, Penny Dreadful ali video igre. Vsekakor priporočamo Resident Evil! Če si ne morete privoščiti strašljive dekoracije, ker imate doma malo ljudi, posezite po plakatih Jacka iz Nočne more pred božičem ali ljubke Vampirine!

IZMENJAJTE ČOKOLADO ZA MAJHNA DARILCA

Če ne pričakujete množice otrok, ki prosijo za sladkarije pri vas doma, poskusite svoje otroke osrečiti z nekaj bolj trpežnega od čokolade letos. Skodelice, znački ali obeski za ključe jih bodo zagotovo veselili! Če jih želite malce mučiti s šolo, jim dajte super zvezke ali šolske potrebščine z Jackom!

Navdihnite se v naši zbirki daril za noč čarovnic in izberite pravo za svoje najdražje. Ali pa zase, ne bomo nikomur povedali! 😊

VSTOPITE V ZBIRKO NOČ ČAROVNIC – ČE SI UPATE!EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top