We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: DODATKI popust 10 % Več informacij ×

Pet dejstev o: Thor, bog strele

31. 10. 2017

31Kot vsi veste … Film Thor: Ragnaroi se nevzdržno približuje. Tukaj na Europosterjih imamo vedno tisto predbožično mrzlični občutek pred izidom novega Marvel filma in seveda bomo o njemu vsaj malo pisali. Tokrat bomo poskušali spoznati boga strele malo bolje s hitrimi 5 de18jstvi o Thoru. Sledili bomo tudi stripovskim zgodbam, zato vas spodbujamo, da nadoknadite svoje branje, da se izognete morebitnim spoilerjem.

  1. Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran

Po nordijski mitologiji, ki predstavlja izvor za kreacijo tega lika, Thor in ostali bogovi tam zgoraj v Asgardu postanejo nesmrtni ob uživanju čudežnih jabolk. Po stripovskih zgodbah je moral bog strele narediti več potovanj nazaj domov, da je obdržal svojo dolgo življenjsko dobo. Mislim, da nam je nekdo pozabil omeniti to moč za nesmrtnost, ko smo bili otroci in smo morali pojesti svoje sadje in zelenjavo.

  1. Ja! Znanost!

Thorovo prepoznavno orožje, imenovano Mjolnir, čudežno kladivo, naj bi bilo izdelano kot srce umirajoče zvezde. Pisci so dobro preučili znanost, saj ima materija znotraj umirajoče zvezde neverjetno visoko gostoto. V resnici je tako gosta, da bi ena čajna žlička le-te tehtala več miljard ton. In mi smo mislili, da tehtamo preveč po  po obilni božični večerji.

  1. Sodelovanja med DC in Marvel so nekaj več

Izgleda, da se je DC-jev najbolj prepoznaven lik, Superman, lahko igral z nekaj Marvelovimi igračami. Dejansko je vihtel Thorovo kladivo za kratek čas, potem ko je Odin dvignil njegove sposobnosti, z namenom da  premaga skoraj vsemogočnega Krono. Po vrnitvi na normalno stanje ga več ni bil zmožen dvigniti, ker ni imel srca bojevnika. In ja, uporabljal je tudi ščit Stotnika Amerika. Upam, da je izmenjal kakšne super sposobnosti z njim. Želel bi videti Stotnika streljati laserske žarke z očmi.

  1. Ko je govora o orožju

Thorovo kladivo v resnici ni bilo njegovo prvo super-orožje. Thor je predtem dejansko vihtel bojno sekiro z imenom Jarnbjorn. In vi ste mislili, da ima kladivo hudo ime. Uporabljal jo je omejen čas in z njo je bilo zmožen zarezati v karkoli, tudi v svojo roko. Mogoče jo je zato zamenjal za nekaj varnejšega.

  1. Lebdeče kladivo

Thor dejansko ne more leteti … Vem, da je to težko verjeti, vendar v resnici vrže Thor svoje kladivo tako močno, da ga dvigne v zrak. Letenje je tako ali tako preveč klišejska in prevečkrat uporabljena supermoč.

Upamo, da ste uživali v naših petih dejstvih o Thoru in njegovem kladivu. Zelo smo na trnih glede novega filma in seveda bomo ob izidu za vas pripravili recenzijo. Do takrat pa lahko poskušate prepričati Thora, da s svojim kladivom postane vaš Uber voznik. Mislim, da bi bilo to noro.

PREVERI ŠE DRUGE THOROVE IZDELKE!

Lucia

Make art, spread love and have fun!

www.instagram.com/ejdznerka/Decorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top