We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: RAZPRODAJA ×

Pet dejstev o: Marvel stripih

15. 03. 2017

Podjetje Marvel se s stripovskimi izdajami ukvarja že vse od leta 1939 in sicer s prvo naklado pod imenom Timely Publications. V tem burnem obdobju (vojne, stripovska kriza), se je ime podjetja kar nekajkrat spremenilo, prav tako se je spreminjala tudi vloga stripovskih superjunakov – iz papirja na velika platna. Večina zgodb se zgodi v univerzumu Marvel, ki velja za izmišljeno, a ima vseeno v sebi kanček New Yorka. Imena superjunakov zagotovo pozna vsak – Spiderman, Captain America, Hulk, Iron Man, Wolverine in Deadpool. Seveda jih lahko naštevamo v nedogled, lahko pa namesto tega raje izpostavimo še nekaj legendarnih stripovskih skupin kot so Avengers, X-men in Fantastic Four. Izbrali smo 5 zanimivih dejstev o Marvel Comics. Uživajte!

Marvel – Universe Plakat ; cena 5,99 €

1.Ideja o zasnovi Spider-mana je bila v začetku zavrnjena s strani Marvelovega urednika Martina Goodmana.

Pajki = niso ravno najbolj priljubljeni med ljudmi. Ampak na srečo je na koncu ideja ugledala luč in tako se je skoraj izbrisan lik spremenil v enega izmed najbolj popularnih superjunakov v zgodovini stripov! Stan Lee je kreator tega super lika.

2.Hulk naj bi bil v prvotni zasnovi siv.

Zagotovo ne bi bil to Hulk, ki ga z lahkoto prepoznamo danes. Zasluga temu gre predvsem sivi barvi, ki povzroča preglavice marsikateremu tiskarju. Siva barva namreč ni tiskalniku prijazna barva. Tako so se na koncu odločili, da ga obarvajo v zeleno.

Marvel Deco – Hulk in MARVEL – Captain America retro plakati ; 5,99 € / kos

3.Captain America ni lik Avengerjev od samega začetka.

Pojavil se je šele v četrti izdaji. V originalni zasedbi Avengerjev so bili Hulk, Ant-Man, Wasp, Thor in Iron Man. In še to: Rojstni dan Captain America je na isti dan, kot je ameriški dan samostojnosti – 4. julij.

4.Marvel je 1973 želel besedo “zombie” pravno zaščititi.

Kot večina drugih besed, se tudi beseda zombie ni mogla zaščititi zato ker… no, ker se uporablja kar pogosto. Jim je pa uspelo zaščititi besedo “super junak”.

5. V letu 1966 je Marvel bankrotiral.

Kljub temu, da jim je uspelo prodati kar nekaj filmskih pravic za njihove like superjunakov, so zaradi strmega upada prodaje stripov bankrotirali. Filmi o superjunakih so se kasneje izkazali za rešitelje stripovske industrije, saj so stripi po izdaji filmskih uspešnic zopet postali popularni!

Vir 1 / Vir 2

 

OGLEJTE SI VSE MARVEL IZDELKE!Decorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top