We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: RAZPRODAJA ×

Ocena filma: Maščevalci: Brezmejna vojna

05. 05. 2018

18 filmov v 10-ih letih. To neverjetno kombinacijo številk nam lahko ponudijo le pri Marvel kino franšizi. 18 filmov, v katerih se je dogajalo raziskovanje različnih sfer našega vesolja, v katerih so bile ustvarjene mnoge pripovedi in so se zgodili padci prenekaterih lopovov in junakov, nas je skupaj pripeljalo do tega naslednjega koraka. Odločitev o tem, da svetu ponudijo film, ki ga kritiki označujejo kot nekaj največjega, kar je doslej sploh prišlo iz Marvelovih rok, in to le 10 let po stvaritvi franšize, bi lahko po mnenju nekaterih pomenilo tudi konec te neverjetne Marvelove ere. Mi smo za vas pravkar prispeli iz kina in tukaj smo, da vsem »nejevernežem« sporočimo, da se ne bi mogli bolj motiti. To je namreč šele začetek.

Najbolj ambiciozna kombinacija

To formulo so pri Marvelu namenoma uporabili že lani, da bi nas malce podražili glede novo-nastajajočega filma. Film dejansko govori o združitvi junakov, kot so Varuhi galaksije, pravi originalni Maščevalci, Doktor Strange, Črni Panter in mnogih drugih v njihovem skupnem boju proti največjemu zlu in najobsežnejši nevarnosti v vesolju. Na internetu je bilo kar nekaj ljudi, ki so se iz te Marvelove stvaritve sprva javno norčevali, a menimo, da so njihovi glasovi zdaj povsem potihnili. Po zadnjem velikem uspehu Črnega panterja, Thora Ragnaroka in druge epizode Varuhov, je zdaj Marvelu uspelo potegniti vse najboljše iz vsakega od teh filmov in ustvariti svojevrsten gigantski miks. In dejansko vse skupaj zelo dobro funkcionira: Predrzen humor Star Lorda se perfektno ujema s Spidermanovo mladostjo in resnobnostjo Iron mana. V veliko zadovoljstvo nam je videti vse naše najljubše junake nastopati skupaj v enem filmu, spremljati njihovo sodelovanje in interakcijo, medtem, ko na površje prihajajo njihove preizkušene sposobnosti in njihove lastne zgodbe.

 

Nenehna akcija

Lahko bi izpostavili dejstvo, da so posebni efekti dejansko prava poslastica skozi celoten film, kajti nikoli doslej se nismo bili sposobni v prizore bojev toliko poglobiti. A tisto, kar nas je najbolj prepričalo in pripeljalo tudi do vzklikanja in kričanja ter skakanja po sedežih med prav vsako borbo, sta kakovost samega scenarija in delo kamer. Produkcijska ekipa je svoje delo nedvomno odlično opravila, med filmom ti nikakor ne more postati dolgčas. Prizori bojev se vrstijo v vsakem slehernem vogalu vesolja,  dokončna mojstrovina in »pika na i« pa je na tem segmentu dosežena z napadom na Wakando. Poigravanje z osebnim ozadjem nekaterih superjunakov, kot denimo dodelitev novega orožja  junaku Thoru ali spreminjanje Hulkove oblike za boj,  prav gotovo predstavlja zelo očarljivi del tega filma.

Konstantni zapleti in preobrati

Če ste pričeli z branjem tega članka, potem ste si film verjetno tudi sami že ogledali, torej se boste strinjali, če napišemo, da so se avtorji tega filma malo preveč  zgledovali po Igri prestolov. Kaj je zdaj s tem, da vsak lik, ki ga imamo radi, umre!!? To se zgodi že v prvem prizoru, ko umre Loki, in traja vse do konca filma, tekom katerega vsi naši otroški superjunaki enostavno kar nekako izginejo. Ja, to nas je nedvomno šokiralo. Zdaj, nekaj ur po tem, ko so se zasluge že začele pripisovati, lahko dejansko izrazimo, kako nepričakovano in moteče je bilo to dogajanje za nas.  Film se seveda oddolži z izjemno zgodbo. A, če se spomnite, na enak način smo pretekli teden izzivali smrt pri NEKATERIH naših  najljubših superjunakih v našem članku o maščevalcih … SEVEDA, NE PRI VSEH!

Po nekaj popitih skodelicah čaja in, ko smo dali skozi veliko govorjenja o ogledanem filmu, lahko podamo relevantno in umirjeno oceno filma: film je izvrsten. Filmi o maščevalcih so pravzaprav zmeraj imeli nek svojstven priokus; tisti prav poseben občutek užitka ob gledanju junakov, kako se zbirajo za boj proti lopovom. Tale pa je šel reko tega, kajti kljub zavedanju glavnega zapleta in zarote, in zavedanju vseh superjunakov, že pred samim začetkom filma, smo bili nato nad razvojem zgodbe resnično presenečeni. Dobili smo občutek, da se odkriva in razvija povsem novo Marvelovo vesolje. Nikoli doslej se bi enoletno čakanje na izdajo filma tako zelo vleklo. In zdaj, verjamemo, da je čas, da se vrnemo v kinematografe in si tale film saaamo še enkrat v miru pogledamo.

 

VSE O BREZMEJNI VOJNI

&

ŠE VEČ MARVELOVIH IZDELKOVDecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top