We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Odkrijte najboljše ponudbe tega tedna: POPOTOVANJA popust -20 % ×

Ocena filma: Magične živali 2 – Grindelwaldova hudodelstva

25. 11. 2018

Drugi del franšize Magičnih živali je udaril na sceno in priznati je treba, da ta na trenutke s svojo na videz neskončno pripovedjo deluje malce dolgočasno.  Ne razumite nas narobe, pri Europosterjih imamo radi prav vse, kar je povezano s čarobnim Harry Potter univerzumom, z njegovimi neštetimi liki, s kompleksno ter prepleteno zgodbo in vsemi mogočimi zapleti, ki sodijo zraven. Zato smo za vas pripravili zbir in pregled vseh najbolj briljantnih trenutkov tega filma in tudi trenutkov, ko zgodba postane dolgočasna, da vam z njimi predstavimo razloge, zakaj tega filma ni  vredno zamuditi.

Čarovniški Cirkus

Eden od čarobnih prizorov tega filma se vrti okoli Cirkusa Arcanus, kjer srečamo lik kače Nagini, ki se je spominjamo kot Mrlakensteinove kače iz sage o Harryju Potterju. Nagini je Prekleta, kar pomeni, da je bila čeznjo izrečena kletev, ki jo bo prej ali slej za vedno spremenila v kačo. Gledalec v tem delu doživi veliko mero zanimivega; z grozljivimi pojavami, razburljivo akcijo in novimi podobami puhasti živali, ki kmalu zatem živijo v Newtovem kovčku.

 

Šnofeljček je še vedno poln presenečenj

Nedolgo tega smo  vzljubili to majhno, dolgonoso živalco, ki je v prvem delu filma povzročila toliko težav. Tokrat pa Šnofeljček pozornost privabi predvsem s  svojimi množičnimi smešnimi prizori. A tokrat ni sam! Nekaj majhnih baby Šnofeljčkov ga na trenutke popolnoma zasenči in med gledalci v dvorani povzroči pravi naval smeha. Ob koncu filma pa Šnofeljček, za razliko od prejšnjega dela, odigra tudi izjemno ključno vlogo, ko ukrade svetleč predmet, ki nato pomembno vpliva na celoten razplet zgodbe.


 

Naredite prostor za novega hudobneža 

Ob koncu prvega dela filma je bila razkrita identiteta Grindelwalda. Grindelwald, ki ga upodablja Johnny Depp, uživa v zgodbi kot celoti in tudi medtem, ko pohajkuje po Parizu ter zbira svoje podpornike.  Obenem pa v tem delu gledalec pridobi tudi nekaj namigov o ozadju Grindelwaldovega odnosa z Dumbledorom, ki ga v filmu upodablja Jude Law. Njuna medsebojna zgodba ni samo kompleksna, temveč s sabo nosi tudi najrazličnejše govorice.

Neskončne pripovedi

Četudi v filmu zelo uživamo v vseh čarovniških trenutkih in čudovitih vizualnih prizorih, pa mu vendarle manjka čista in jasna struktura. Kakor v vseh filmih o Harryju Potterju, imajo tudi tukaj vsi liki svojo globino, skrivno plat, in neko zgodbo v ozadju, slednja pa se pogosto prepleta z zgodbami ostalih likov. Kakorkoli že, ta film gledalca v popolnosti obremeni z neskončnimi zapleti, nadgradnjo in samoreklamo posameznih likov, ter z večslojno pripovedjo. Predvsem zadnjih trideset minut filma je prežetih z neskončno mero informacij o likih, vsemu temu pa nato sledi ključna odločitev o tem, ali izbrati Grindelwalda na eni strani ali Dumbledora in Francosko Ministrstvo za Čaranje na drugi strani.

 

 

Še vedno je upanje

Film v osnovi pripravlja teren za nove prihajajoče dele, kajti franšiza je medtem že začela s pripravami na naslednje tri filme, ki še prihajajo! Zaradi tega lahko zdaj tudi zamižimo na eno oko in spregledamo teh nekaj zmedenih in večplastnih delov tega filma ter delov, prežetih s premnogimi informacijami.  Vsekakor vam toplo priporočamo, da si ta film ogledate, kajti vizualni prizori so odlični in živali so res očarljive (no, vsaj nekaj izmed njih….) in resnično lahko le upamo, da bodo prihajajoči filmi tako dobri, kot je bil prvi del, v katerem v vlogi našega priljubljenega Newta Scamanderja igra  Eddie Redmayne.

Še vedno ne veste, če bi si šli ogledat ta film? Potem si oglejte vsaj Trailer 🙂

 

ŠE VEČ O MAGIČNIH ŽIVALIH

ŠE VEČ O HARRYJU POTTERJU

 

 Decorate your life!

Od leta 1999 je Europosters postal eden izmed najboljših prodajalcev plakatov, fototapet in stenske umetnosti. Trenutno sodelujemo z umetniki, fotografi in grafičnimi oblikovalci iz cele Evrope. V naši ponudbi najdete najlepše znane slike, pa tudi povsem nove umetnine sodobnih umetnikov. Z veseljem tiskamo celo vaše osebne fotografije in na vašo zahtevo lahko vaše odtise postavimo v kakovostne okvire. Zelo obožujemo notranje oblikovanje, ne pozabimo pa na ljubitelje glasbe, za katere nenehno širimo ponudbo plakatov, vrčkov, majic, kolekcijskih figuric in drugih licenčnih trgovskih izdelkov in daril.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00 - 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate naše storitve, predvidevamo, da se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij Se strinjam ×
Top