We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: UOKVIRJENI PLAKATI popust 30 % ×

Ocena filma: Aquaman

05. 01. 2019

Pri DC Comics se predstavljajo z novim superjunaškim filmom, imenovanim Aquaman. In četudi je zgodba filma precej predvidljiva, ker se odvija na osnovi preprostega scenarija, ki pritiče vsem podobnim superjunaškim zgodbam, je pri tem filmu na prvem mestu resnično nujno potrebno  izpostaviti vizualno osupljive lepote podvodnega sveta. Le-te so polne čarobnih bitij in neverjetnih ter neskončnih globin (dobesedno :)). V tokratni oceni filma se bomo osredotočili na predstavitev simpatičnega glavnega lika  ter kraljestva Atlantide, kamor se  Aquaman srčno želi vrniti.  Zatorej dobro zajemite zrak, nadenite si masko, in se potopite z nami v podvodni svet; tam si bomo namreč film Aquaman ogledali čisto od blizu… blup, blup…

“Izgubljeni princ se vrne domov, premaga svojega hudobnega brata, zasede prestol in reši situacijo” 

Zasnova zgodbe je verjetno tako stara kot življenje samo, in, ker film popolnoma natančno sledi tej enostavni shemi, gledalca pravzaprav ne more presenetiti prav nobena akcija, ki se tekom filma zgodi (no, mogoče ena sama…). Aquaman, potomec svetilničarja in kraljice Atlantide, odrašča na kopnem, kjer se skozi leta skrivoma usposablja in nadgrajuje svoje sposobnosti ter moči. Medtem, ko njegov zlobni brat zahteva pravico do prestola Atlantide in napove vojno zunanjemu svetu, se Aquaman in Mera, princesa podvodnega kraljestva, podata na popotovanje, da bi našla čarobni trizob,  ki je pripadal prvemu kralju Atlantide in, da bi z njegovo pomočjo  združila kraljestva sedmih morij, premagala hudobnega brata in svetovoma povrnila mir….sliši se enostavno, kajne?

 

 

Velika mera zabave

Ta film zagotovo ne sodi med resne filme. Za razliko od predhodnih DC filmov, je film Aquaman napolnjen s šalami in komičnimi situacijami, s čimer se film po svoje dodobra oddolži za sicer zelo monotono pripoved. Medtem, ko se dialogi v filmu načeloma vrtijo okoli junaštva, usode in pomembnih dogodkov, pa je Aquaman, ki ga v filmu upodablja Jason Momoa, poznan tudi kot Khal Drogo, vselej pripravljen za šalo. Prav njegov smisel za humor je mnoge kinodvorane preplavil z valovi smeha in s prigodami, kot je tista, ko Aquamana v baru napade motoristična tolpa, film kot tak naredil bistveno bolj zabaven.


Domiselna socialna kritika

S premišljeno potezo, ko Atlantida in z njo podvodni svet napove vojno prebivalcem kopnega, pri DC Comics skozi film razpršijo tudi nekaj domiselne in premetene socialne kritike. Z napovedjo vojne namreč  ribevsa podvodna bitja  in prebivalci Atlantide ne želijo prevladati svetu,  temveč se želijo predvsem maščevati za vso uničenje, ki ga je človek povzročil njihovemu življenjskemu okolju. Skozi celoten film je moč prepoznati dejstvo, da se tematika onesnaženja in prelova pojavlja kot bistven argument za Atlantidin boj proti človeštvu. V enem od napadov denimo prebivalci podvodnega sveta na kopno odvržejo na tone ladijskih razbitin in vreč za smeti. Glede na to, da ljudje še zmeraj vztrajamo pri onesnaževanju okolja in konstantno uničujemo ocean, je izpostavljanje te tematike vsekakor pametna odločitev in na tem segmentu se je film odlično odrezal! Rešimo okolje!


 

Za konec

Film zagotovo ne prinaša česa novega, ne ponuja nobenih novih odkritij, a zavoljo simpatičnega superjunaka,  njegovih mnogih šal, zavoljo brezmejne lepote podvodnega sveta in podvodnih vojn, ki izgledajo kakor bitke v vojni zvezd pod vodo, ta film zgledno utira pot vsem prihajajočim filmom. Producenti so medtem že obljubili nadaljevanje Aquamanovih filmov in upamo lahko, da bomo z njimi dobili tudi mnoge nove podatke o različnih podvodnih kraljestvih in njihovi fascinantni zgodovini.  Ta film vsekakor priporočamo, kajti mi smo ob ogledu uživali 🙂 Predlagamo, da se udobno namestite, se sprostite, in preprosto uživate v filmu…pazite le, da se ne zmočite preveč!

 

VEČ O AQUAMANU

VEČ O DC COMICSDecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto nenehno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z idejami v našem blogu, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov in TV serij ter kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2020, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top