We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Odkrijte najboljše ponudbe tega tedna: POPOTOVANJA popust -20 % ×

Ocena filma: Aquaman

05. 01. 2019

Pri DC Comics se predstavljajo z novim superjunaškim filmom, imenovanim Aquaman. In četudi je zgodba filma precej predvidljiva, ker se odvija na osnovi preprostega scenarija, ki pritiče vsem podobnim superjunaškim zgodbam, je pri tem filmu na prvem mestu resnično nujno potrebno  izpostaviti vizualno osupljive lepote podvodnega sveta. Le-te so polne čarobnih bitij in neverjetnih ter neskončnih globin (dobesedno :)). V tokratni oceni filma se bomo osredotočili na predstavitev simpatičnega glavnega lika  ter kraljestva Atlantide, kamor se  Aquaman srčno želi vrniti.  Zatorej dobro zajemite zrak, nadenite si masko, in se potopite z nami v podvodni svet; tam si bomo namreč film Aquaman ogledali čisto od blizu… blup, blup…

“Izgubljeni princ se vrne domov, premaga svojega hudobnega brata, zasede prestol in reši situacijo” 

Zasnova zgodbe je verjetno tako stara kot življenje samo, in, ker film popolnoma natančno sledi tej enostavni shemi, gledalca pravzaprav ne more presenetiti prav nobena akcija, ki se tekom filma zgodi (no, mogoče ena sama…). Aquaman, potomec svetilničarja in kraljice Atlantide, odrašča na kopnem, kjer se skozi leta skrivoma usposablja in nadgrajuje svoje sposobnosti ter moči. Medtem, ko njegov zlobni brat zahteva pravico do prestola Atlantide in napove vojno zunanjemu svetu, se Aquaman in Mera, princesa podvodnega kraljestva, podata na popotovanje, da bi našla čarobni trizob,  ki je pripadal prvemu kralju Atlantide in, da bi z njegovo pomočjo  združila kraljestva sedmih morij, premagala hudobnega brata in svetovoma povrnila mir….sliši se enostavno, kajne?

 

 

Velika mera zabave

Ta film zagotovo ne sodi med resne filme. Za razliko od predhodnih DC filmov, je film Aquaman napolnjen s šalami in komičnimi situacijami, s čimer se film po svoje dodobra oddolži za sicer zelo monotono pripoved. Medtem, ko se dialogi v filmu načeloma vrtijo okoli junaštva, usode in pomembnih dogodkov, pa je Aquaman, ki ga v filmu upodablja Jason Momoa, poznan tudi kot Khal Drogo, vselej pripravljen za šalo. Prav njegov smisel za humor je mnoge kinodvorane preplavil z valovi smeha in s prigodami, kot je tista, ko Aquamana v baru napade motoristična tolpa, film kot tak naredil bistveno bolj zabaven.


Domiselna socialna kritika

S premišljeno potezo, ko Atlantida in z njo podvodni svet napove vojno prebivalcem kopnega, pri DC Comics skozi film razpršijo tudi nekaj domiselne in premetene socialne kritike. Z napovedjo vojne namreč  ribevsa podvodna bitja  in prebivalci Atlantide ne želijo prevladati svetu,  temveč se želijo predvsem maščevati za vso uničenje, ki ga je človek povzročil njihovemu življenjskemu okolju. Skozi celoten film je moč prepoznati dejstvo, da se tematika onesnaženja in prelova pojavlja kot bistven argument za Atlantidin boj proti človeštvu. V enem od napadov denimo prebivalci podvodnega sveta na kopno odvržejo na tone ladijskih razbitin in vreč za smeti. Glede na to, da ljudje še zmeraj vztrajamo pri onesnaževanju okolja in konstantno uničujemo ocean, je izpostavljanje te tematike vsekakor pametna odločitev in na tem segmentu se je film odlično odrezal! Rešimo okolje!


 

Za konec

Film zagotovo ne prinaša česa novega, ne ponuja nobenih novih odkritij, a zavoljo simpatičnega superjunaka,  njegovih mnogih šal, zavoljo brezmejne lepote podvodnega sveta in podvodnih vojn, ki izgledajo kakor bitke v vojni zvezd pod vodo, ta film zgledno utira pot vsem prihajajočim filmom. Producenti so medtem že obljubili nadaljevanje Aquamanovih filmov in upamo lahko, da bomo z njimi dobili tudi mnoge nove podatke o različnih podvodnih kraljestvih in njihovi fascinantni zgodovini.  Ta film vsekakor priporočamo, kajti mi smo ob ogledu uživali 🙂 Predlagamo, da se udobno namestite, se sprostite, in preprosto uživate v filmu…pazite le, da se ne zmočite preveč!

 

VEČ O AQUAMANU

VEČ O DC COMICSDecorate your life!

Od leta 1999 je Europosters postal eden izmed najboljših prodajalcev plakatov, fototapet in stenske umetnosti. Trenutno sodelujemo z umetniki, fotografi in grafičnimi oblikovalci iz cele Evrope. V naši ponudbi najdete najlepše znane slike, pa tudi povsem nove umetnine sodobnih umetnikov. Z veseljem tiskamo celo vaše osebne fotografije in na vašo zahtevo lahko vaše odtise postavimo v kakovostne okvire. Zelo obožujemo notranje oblikovanje, ne pozabimo pa na ljubitelje glasbe, za katere nenehno širimo ponudbo plakatov, vrčkov, majic, kolekcijskih figuric in drugih licenčnih trgovskih izdelkov in daril.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00 - 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate naše storitve, predvidevamo, da se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij Se strinjam ×
Top