We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

Obiščimo Batmana v Gotham Cityju!

18. 02. 2022

Kdo ne bi poznal Batmana, zaščitnika Gotham Cityja. Stripi, filmi, igre in celo LEGO, to so stvari, kjer lahko srečate našega netopirjeva junaka. In ali ste vedeli, da je Batman tretji najbogatejši superjunak? Prvo mesto je dobil Black Panther, drugo pa Iron Man. In če vam je všeč življenjski slog tega junaka, ne skrbite! Živeti kot Batman stane le 682 450 750 dolarjev.

Batmano se je prvič pojavil leta 1939 in takoj je postal priljubljen del stripov DC. Leta 1940 se je Batmanu pridružil Robin kot njegov zanesljiv pomočnik. In od takrat stripi z našim junakom polnijo trgovine po vsem svetu. Prvi film o Batmanu je izšel leta 1966 in prvi igralec, ki ga je upodobil, je bil Adam West. Že v prvem filmu je imel naš superjunak veliko težav! Soočajo se z njim štirje njegovi legendarni zlikovci – Catwoman, Penguin, Joker in Riddler. Cesar Romero, ki je igral Jokerja, si za vlogo ni hotel obriti brkov. Vizažisti so to poskušali pokriti po svojih najboljših močeh, ampak jih v filmu še vedno jasno opazite. No, nekako se ujemajo s celotno kaotično osebnostjo Jokerja.

V današnjem času socialnih omrežij oboževalci lahko javijo, če jim nekaj ni všeč. Ta možnost v resnici ni bila na voljo leta 1988. Kaj so si torej zamislili avtorji stripov? V štiridelni seriji stripov Smrt v družini so bralcem dali možnost, da se odločijo, kako se bo zgodba nadaljevala. In to ni bila kakršna koli odločitev, oboževalci bi lahko odločali o Robinovem življenju. Več kot 10 000 ljudi je klicalo na telefonsko številko, kjer je bila odločitev sprejeta, in o koncu Robinovega življenja je odločilo le 72 glasov. DC se je soočil z nekaj negativnimi posledicami, ker je ubil enega od glavnih likov. Vendar je zgodba še vedno priljubljena med oboževalci in leta 2020 je izšel kratek interaktivni film Batman: Death in the Family. Za vas kot gledalca je na voljo povsem 7 različnih koncev.

Z leti je Batmana igralo veliko različnih igralcev. Po vlogi so znani Micheal Keaton, Ben Affleck, George Clooney ali Christian Bale. In letos se jim bo pridružil Robert Pattinson, znan iz Somraka, Harryja Potterja in ognjenega pehara ali Teneta. Pattinson se je na svoj prvenec v DC pripravljal že leta, datum izdaje je bil zaradi pandemije večkrat prestavljen. In kaj počne, da se pripravlja na vlogo? V prvi vrsti se osredotoča na fizični trening, za svojo superherojsko obliko se je začel ukvarjati z jiu jitsujem. Da bi resnično utelesil lik, je prebral veliko stripov, klasičnih in modernih. Kot Batmanova sovražnika sta bila izbrana Colin Farrell in Paul Dano, Zoë Kravitz pa bo nastopila kot Catwoman.

Vendar nihče od teh igralcev ne more reči, da so največkrat igrali Batmana. Ta naslov pripada Kevinu Conroyu, ki je lik izrazil več kot tridesetkrat v animiranih filmih, oddajah in video igrah. Tudi samo en igralec lahko reče, da je igral tako Batmana kot Supermana. To je Ben Affleck, upodobil je oba ta lika. Lahko bi odigral dvojno vlogo v Batmanu proti Supermanu. Batman se preobrazi leta 1996, ko je prišlo do sodelovanja med DC in MARVEL. V tem stripu Batman in Wolverine postaneta eno. Ta novi lik se v njegovem ne-junaškem imenu imenuje Dark Claw ali Logan Wayne. 

Batman prihaja v kina 3. marca 2022

 

Naša Batman zbirka

Kamca

Avid reader and Harry Potter fan who loves to travel and eat.EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top