We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FANTAZIJA & SCI-FI popust -40 %

Maurits Bausenhart: Ko srečate leva, sledite pravilom “Hakuna Matata”!

30. 08. 2020

Maurits Bausenhart je zelo nadarjen mlad fotograf, ki smo ga odkrili po nesreči. “Resneje” fotografira že od 16. leta. Čeprav je fotografija ena njegovih največjih strasti, ni edina. V enem naših prvih pogovorov je dejal, da ni preveč zanimiva oseba, saj ima še celo življenje pred sabo, vendar ta intervju dokazuje nasprotno. Preberite več, če želite izvedeti “zgodbo za kulisami” tega čudovitega nemškega fotografa!

KAKO SE JE ZAČELO

Težko je reči, kdaj je Maurits spoznal, da ima dobro oko za fotografiranje, vendar se spominja natančne fotografije, o kateri je dobil le pozitivne komentarje od svoje družine in prijateljev. „To je nekakšen klišej, vendar je bila slika moje mačke. Od te slike sem uradni družinski fotograf!” je v smehu odgovoril, ko sem ga vprašala o fotografiji, zaradi katere je spoznal, da je fotografija njegova velika strast.
Če pogledamo njegove slike, bi si lahko mislili, da si Mauri želi postati profesionalni fotograf kot Peter Mckinnon ali Benjamin Ortega, ki ga občuduje, vendar ni tako. „Trenutno sem pripravnik za e-trgovino, to je moja druga „ljubezen“ in potovanja, v katerih zelo uživam.» In potovanja so bila naša glavna tema, ko smo se srečali za klepet.

THIS TIME FOR AFRICA

Katero je najlepše mesto, ki ste ga obiskali doslej?
Maurits: Rekel bi Kitajska, Afrika in zelo sem užival v New Yorku. Žal nimam slik od tam.

Pogovorimo se o potovanju po Afriki, saj je to tema večine vaših fotografij, ki jih imamo v naši ponudbi. Kako je biti soočen z divjimi živalmi?

Maurits: Biti iz oči v oči z živalmi v tej velikosti in tej veličastni avri je bilo nekaj zelo posebnega. Že samo, ko sem jih videl, kako delujejo in se obnašajo v svojem “normalnem” življenjskem prostoru, me je dobesedno pustilo brez besed. Sloni, levi in ​​geparji so pogosto prikazani kot divje in nevarne živali. Toda dokler jih ne ogrožate ali motijo, so bolj sproščeni od večine ljudi, ki jih poznam (smeh) In na primer, ko je lev prišel do našega vozila in ležal v senci. Tega ne vidite vsak dan.

No, navsezadnje so to le velike mačke … Vas je bilo strah, ko je prišel lev?

Maurits: V resnici ne. Ker je bil naš vodnik eden najboljših vodnikov, kar smo jih kdaj lahko dobili, in v bistvu nam je rekel: „Hakuna Matata. Dokler ga ne poskušate crkljati, bo vse v redu.” In po teh smernicah se mu nisem preveč približal in sem ga samo fotografiral. In vse je šlo dobro.

POPOLNA KITAJSKA IZKUŠNJA

Imate kakšno smešno izkušnjo s potovanja, ki bi jo lahko delili z nami?
Maurits: V Šanghaju je bil precej smešen trenutek, ko sem stal med dvema dvigaloma v našem hotelu in med tema dvema dvigaloma, v njem je bilo malo stojalo s peskom. In dneve sem se spraševal, kaj bi to lahko bilo. In zadnji dan je ob meni stal Kitajec in kar naenkrat je samo pljunil vanj. Sprva sem bil malce šokiran, ker menim, da v Nemčiji in Evropi kaj takega ni običajno. Vendar se zdi, da je tam precej pogosto. Vsaj v Šanghaju.

To je zanimivo! Med potovanjem poskusite vso raznoliko hrano, ki jo imajo? Kitajska in afriška kuhinja se zelo razlikujeta od naše …

Maurits: Dejansko! Trudim se, da bi čim več možno s svojega seznama vedra sprejela hrano. Na primer, piščančja stopala.

Uh … kako je?

Maurits: Zelo okusno. Poskusite, če lahko (smeh). Toda pajki ali živi škorpijoni so zame še vedno preveč… V Afriki se ne spomnim ničesar preveč divjega zame. Jedel sem samo lokalno hrano in moram reči, da je presenetljiva. Res priporočam afriško in kitajsko hrano !!

Ne verjamem, da sem tako pogumna… Kakšni so vaši naslednji potovalni načrti? Mislim, ko je pandemija koronavirusa konec …

Maurits: Ker so bile te velike destinacije možne samo zaradi mojih staršev, bom to letos omilil. (Smeh) Večina potovanj bo odslej plačana iz žepa, zato mislim, da je tudi notranja Nemčija zelo zanimiva in nekatere evropske države so še vedno na mojem seznamu vedrov. Kot Pariz ali Lizbona.

Kaj pa Praga?

Maurits: Ja, tudi Praga je zelo lepa in vredna obiska. Je tudi na mojem seznamu! Videli bomo, katera država ali mesto me pritegne najprej in najbolj.


Kakšne so vaše življenjske sanje?
Maurits: Kar zadeva moje osebno življenje, želim biti samo srečen in obžalovati le malo, kolikor le lahko. Ker imaš samo eno življenje. Sliši se srhljivo, vendar je resničnost. In kar najbolje izkoristite in biti zadovoljni s tem, kar imate in kar ste dosegli, je najboljši način.
Ampak ene velike sanje je zame še vedno lastništvo starodobnika Porsche. Ko bi si lahko priskrbel enega od teh, bi bil več kot vesel!

Želim vam veliko sreče s tem! Ali bi kaj radi povedali, morda kaj motivacije za bralce?
Želim samo povedati, da resnično verjamem, da ni nič omejeno. Če je nekaj mogoče, naredite vse, kar lahko, da dosežete svoj cilj.

Pogovor z Mauritsom je bila odlična izkušnja. Na prvi pogled je “čisto običajen fant”, ko pa se z njim malo dlje pogovarjate, lahko zaznate, da ima ta mladenič veliko za ponuditi. Ko sem ga vprašala, ali gre za Canon ali Nikona, me je presenetil s povsem nepričakovanim odgovorom: “Pri fotoaparatih je tako kot pri avtomobilih. Lahko se peljete s katerim koli od njih, a le nekateri se »čutijo prav«. Fotografiram s svojim Lumixom in sem vesel.” Srečen in sproščen- to so pridevniki, ki mu najbolj ustrezajo, vendar bi z njimi lahko opisali živali, ki jih je upodobil na potovanju v Afriko.

Vabimo vas, da odkrijete povsem novo zbirko fotografij s potovanj Maurita Bausenharta – mladega nadarjenega fotografa, s katerim smo vam ponosni, da vam ga predstavljamo!

POJDITE DO ZBIRKE MAURITS BAUSENHARTEuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top