We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

Marketplace: Kako izgleda popolno umetniško delo

20. 06. 2022

Pri tiskanju izdelkov se trudimo ohraniti najvišjo možno kvaliteto, da bodo naše stranke zadovoljne. Zato smo za vas pripravili ta vodnik, da ste lahko prepričani, da boste naložili najboljše možne umetnine. Neupoštevanje naših pravil lahko povzroči, da vaša umetniška dela ne bo odobrila naša ekipa kustosov ali jih bo vrnila sama stranka. To nihče ne želi.

Kaj torej morate narediti, da bi preprečili, da bodo vaši prenosi zavrnjeni?

 Upoštevajte naša pravila za nalaganje:

 • Nalagajte samo visokokakovostne slike v formatu JPG.
 • Maksimalna velikost naložene datoteke je 20 MB.
 • Velikost datoteke mora biti najmanj 2000 slikovnih pik na manjši strani z najmanj 150 DPI.
 • Priporočena razmerja so 2:3, 3:4 ali 1:1. V primeru različnih razmerij morda ne bomo mogli ponuditi vseh možnosti tiskanja.

Prosimo, da NE:

 • Naložite več kot 10 datotek hkrati, tako da ima naš sistem dovolj časa za obdelavo vaših datotek – še posebej, če so v visoki ločljivosti.
 • Besedilo ali vsebino postavite preblizu robu umetniškega dela.
 • V kompozicijo dodajte okvirje.
 • Ročno povečajte dimenzije slikovnih pik.
 • Dodajte filtre, da bi poskusili izboljšati kakovost slik.

Preden ko naložite, prepričajte se, da:

 • Ste lastnik umetniškega dela.
 • Vaša umetniška dela ne posegajo v moralne, javne, zasebnostne ali katere koli druge pravice (avtorske pravice) drugih ali tretjih stran.

Najpogostejše napake pri nalaganju vaših umetniških del

 1. Nalagate slike slabe kakovosti.

Morate zagotoviti najvišjo kakovost svojih prenosov. Vse zrnate teksture in zamegljena ozadja bodo zaznane kot dejavniki nizke kakovosti, ki ne ustrezajo našim zahtevam za tiskanje. Upoštevajte to, saj lahko zavrnemo sliko, ki bi na tiskanju velike velikosti morda izgledala slabo.

Prosimo, da se držite naših zgoraj navedenih pravil in naložite samo tiste slike, ki imajo najmanj 2000 px manjše velikosti. Čim več tim bolje, ampak ne presegajte 20 MB skupne velikosti.

 1. Ročno povečate dimenzije slikovnih pik ali uporabite filtre za izboljšanje kakovosti slike.

Ko ustvarite umetniško delo v eni velikosti, ga ne smete ročno raztegniti samo zato, da bi izpolnili naše zahteve. S tem primerom se srečujemo vsak dan in ga zagotovo prepoznamo.

Filtre je mogoče uporabiti in vemo, da lahko vašo umetnost naredi zanimivo, če jih uporabite pametno. Filtri so smiselni, dokler se ne uporabljajo, da bi nekaj slabega izgledalo dobro. Ne pozabite, da lahko tiskanje okrepi učinek filtra, zato, če niste prepričani v ostrino svojega dizajna, nanj ne postavljajte filtra, da bi prikrili pomanjkljivosti svojega umetniškega dela.

 1. Besedilo ali pomembna vsebina je preblizu roba.

Ko ustvarjate svoj design, ne pozabite pustiti prostora okoli pomembnih elementov, zaradi katerih je vaše umetniško delo posebno. Tvegate, da bi ga lahko odrezali med tiskanjem na platno.

 1. Okoli motiva uporabite barvni okvir

Uporaba okvirja znotraj vašega umetniškega dela ni priporočljiva, ker lahko med tiskanjem svojih umetnin v naši e-trgovini izberete možnost bele ali črne obrobe.

 1. Naložite več slik z le nekoliko spremenjeno barvno paleto ali drobno podrobnostjo.

Verjamemo, da lahko svojo zbirko umetnin napolnite na drugačen način, kot da znova uporabite iste modele in samo spremenite njihove barve. Izvirnost vam bo prinesla enake plus točke.

Zdaj veste vse, kar morate vedeti o nalaganju svojih umetnin.

 

Torej začnimo!

Tags: Art, marketplace

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top