We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

Kako obvladovati čustva v času koronavirusa

13. 04. 2020

Ko so mladostniki kaznovani, se spopadajo s čustvi, kot sta obup ali krivica. Enako se dogaja v svetu zdaj – vsi moramo ostati zaprti doma, se izogibati prijateljem in se spoprijeti z negativnimi novicami, ki nam jih vsakih 5 minut vržejo mediji. Koronavirusa ni enostavno obravnavati, ne glede na to, ali svoje življenje namenjate bolnikom v bolnišnicah ali doma pazite na lastno zdravje. S super nalezljivim virusom se borimo že več kot mesec dni in zdi se, da bomo končno videli luč na koncu tunela. A tunel je še vedno dovolj dolg, zato se morate naučiti, kako obvladovati svoje občutke v zaprti hiši. In svetovali vam bomo, kako!

Ko ste čisto sami

Vsak preživlja samoizolacijo na drugačen način. Nekateri od nas preživijo dneve z vso družino v majhnem stanovanju, nekateri smo čisto sami. Nobeden ni idealen. Ko ste sami, hrepenite po človeškem stiku, ko ste z drugimi ljudmi, se želite skriti in se z nikomer ne pogovarjati cel dan. Toda biti popolnoma sam je nekoliko težje. Obstaja razlog, da so najhujši kriminalci spravljeni v samico! Dejansko samota močno vpliva na naše duševno zdravje. Seveda je odvisno od dolžine izolacije. Dlje kot ste sami, večja je verjetnost, da boste občutili naslednje simptome: jezo, razdražljivost, sovražnost, tesnobo, brezup. Kako se boriti proti temu? Ker nismo kaznovani z razdaljo od sorodnikov, jih lahko vsaj pokličemo. Dandanes obstaja veliko aplikacij, kjer lahko brezplačno poklepetate s svojimi najdražjimi preko interneta. To ni isto, kot bi pili pivo s prijatelji kje zunaj, vendar vam bo omogočilo, da na vse pozabite vsaj za nekaj časa.

  • Pokličite družino in prijatelje prek aplikacij za video klepet. Da se ne bi počutili, kot da doživljate isti dan znova in znova, ne kličite z istimi ljudmi istočasno vsak dan. Vaši možgani potrebujejo razne spodbude – nove teme, nove zgodbe. Nihče noče vsak dan gledati iste epizode serije!
  • Ali ob petkih pogrešate pijačo s prijatelji? Organizirajte jo preko spleta! Petkovi večeri zunaj so pomemben del psihohigiene za mnoge od nas. Toda gostilne so zaprte za nedoločen čas in tako ali tako ne bi smeli več srečevati prijateljev. A spet, lahko jih pokličete! Privoščite si kozarec rdečega vina ali piva (toplo priporočamo samo eno pijačo! Sok je morda dovolj 😊) in se pogovorite o delu, prijateljih ali serijah, ki ste jih videli skupaj. A izogibajte se tematiki koronavirusne krize! Petek naj bi bil zabaven!
  • Raztegnite se. V domači izolaciji nam ne manjka le družbeni stik, ampak tudi gibanje. Tudi če niste športnik! Po nekaj tednih sedenja doma nas lahko prizadenejo bolečine v hrbtu in glavobol ali tresenje rok, prebavne težave in nespečnost. Tem nevšečnostim se lahko izognete tako, da se poskusite vsaj malo premakniti. Če lahko greste ven, se vsak dan sprehodite vsaj 30 minut. Vendar bodite previdni! Nadenite si masko in pojdite nekam, kjer ni visoke koncentracije ljudi. Ne pozabite držati razdaljo vsaj 2 metra od drugih! Če hoja zunaj ni možnost, odprite okno in se vsaj 15 minut sprehodite po stanovanju. Te domače sprehode ponovite večkrat čez dan.
  • Razmišljajte pozitivno. Obveščenost je pomembna, vendar bodite pozorni na to, koliko novih informacij resnično potrebujete na dan. Znova in znova prebirati, koliko okuženih je v vsaki državi, bo ustvarilo resnične občutke obupa in žalosti. Raje znova preberite svojo najljubšo knjigo ali pa še enkrat glejte Friends. Skuhajte si svoj najljubši čaj ali kavo. Poglejte svoje fotografije iz počitnic ali otroštva. Pozabite na dogajanje in načrtujte, koga in kje se boste srečali, ko se bo situacija umirila.
  • Obkrožite se z lepoto. Ne strmite v prazen zid, lepo ga okrasite! Pridobite likovni tisk vašega najljubšega slikarja, fotografijo narave ali sliko ljudi, ki bodo v vas vzbudili pozitivna čustva. Če želite dobiti nekaj pozitivne energije, obiščite našo zbirko Pure Happiness.
  • Naredite nekaj kreativnega – slikajte, pišite, igrajte na glasbila. Naredite vse, v čemer uživate ali ste vedno želeli poskusiti. Ni pomembno, da je vaša mojstrovina podoba “prašiča v travi” ali da poznate samo dva akorda. Nekaj ​​časa boste zaposlili svoje roke in svoje možgane in se boljše počutili!

Kadar vas je preveč

Ne živijo vsi v palači z desetimi spalnicami. Morda vas še nikoli ni motila velikost vašega stanovanja, vendar zdaj čutite vsak meter. Partner, otroci, pes, mačka. Več ljudi, več hrupa in morebitnih sporov. Toda tudi proti temu se je mogoče boriti! Vse je v zvezi s sporazumom in pravili, ki ste jih postavili.

  • Razdelite svoje stanovanje na območja. Vsak potrebuje nekaj časa zase. Če vaš partner ali otroci vedno pridejo k vam in želijo, da jih na kakšen način zabavate, se lahko zlahka razdražite in konflikt je na poti! Dovolite, da je na primer spalnica prostor, kjer ne samo spite, ampak tudi duševno počivate – tako da se mora kdo od vas za nekaj časa izolirati od drugih, se lahko skrije tam in nihče jim ne sme slediti.
  • Določite čas za trenutke skupaj in v samoti. Tako kot trenutki zasebnosti, so pomembni tudi tisti, ki jih preživite z družino. Dan razdelite na dele: delovni čas, čas za osebni mir, družinske dejavnosti, hrana. Naučite se, kako skupaj sodelovati na ta način in videli boste, da se veselite predvajanja ali gledanja filma z družino!
  • Pogovorite se o svojih čustvih. Najhuje, kar lahko naredite, je, da vse držite zase. Če se pa počutite slabo, je pomembno, da poimenujete in delite svoja čustva. Seveda je pomemben način, ki ga uporabite. Ne sprostite svojih frustracij s partnerjem ali otroki. Ko začutite, da je za vas preveč, samo povejte. Videli boste, da vam bo partnerjev objem ali razumevanje dobro naredil!

Smo v situaciji, ki je še nikoli nismo doživeli, zato je popolnoma v redu, da se bojimo, kaj se že dogaja in kaj še bo. Pomembno pa je, da ne izgubite upanja in smisla za humor. Humor in dobro razpoloženje sta najboljše orožje proti koronavirusu! Dobro stanje duha nam poveča imunost. 😊 Zato se v naši zbirki umetniških fotografij opremite s čudovitimi čustvi!

K ZBIRKI PURE HAPINESS

Tags: Positivity


EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top