We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: UOKVIRJENI PLAKATI popust 30 % ×

Kako narediti: 8 nasvetov o tem, kako polepšati vaš dom

24. 06. 2018

 1. Ohranite minimalizem

Manj-je-več stil oblikovanja v tem trenutku ni le neverjetno popularen, temveč tudi najlažje sprejemljiv oblikovalski stil za vašo denarnico; kajti bolj dekorativni stili s sabo prinašajo tudi več zapravljenega denarja za okraske in dodatke. Minimalistični stil notranjega oblikovanja je zasnovan na nevtralnih barvah in odstranitvi vse nepotrebne navlake. Enostavno sprejmite miselnost, da je kvaliteta boljša od kvantitete, investirajte v enostaven prostor za shranjevanje, ki bo v skladu s pravili minimalistične mode in bo onemogočal nastanek potencialnega “kaosa”, ki bi se lahko pojavil na površini, ter bo obenem privarčeval tudi dragoceni prostor. Za piko na i lahko izberete le še enostavne, a nadvse fine črnobele fotografije ali umetniška dela na posterjih, ki vašega prostora vseeno ne bodo prenapolnila.

2. Ogledala

Ogledala imajo čarobno moč, s katero lahko ulovijo in odbijejo svetlobne žarke ter tako navidezno osvetlijo prostor. Edina resnica in napaka, ki se je morate pri opremljanju prostora z ogledali zmeraj zavedati in izogibati, je: postavljanje ogledala nasproti okna.  To je povsem napačen način lovljenja dnevne svetlobe, kajti ujeta svetloba se v tem primeru enostavno le odbije nazaj skozi okno. Ogledala lahko, seveda, tudi povečajo vaš prostor, zato tukaj ni nobenih pravih pravil. Prostor si okrasite z ogledali tako, kot sami želite, in ne pozabite pri tem uporabiti vso svojo kreativnost.

3. Razstava vaših najljubših umetniških del

Dodajte svojim najljubšim umetniškim kosom nekaj svojega osebnega stila. Najosnovnejše pravilo je, da naj bo središče slike, posterja, dela na platnu in podobnega; zmeraj nameščeno na višini vaših oči. Zato je pri nameščanju potrebno upoštevati celotno površino stene. Velika prazna stena?  – napolnite jo z velikimi kosi umetnin ali kolekcijo manjših kosov in na dolgočasni steni ustvarite svojo zasebno umetniško galerijo.

Kliknite tukaj za več namigov in trikov o tem, kako vašo steno kar najlepše in najbolje okrasiti z umetniškimi deli.

4. Preproge

Preproge ustvarijo občutek domačnosti, ločijo posamezne niše in definirajo različne predele v prostoru. Tako lahko enemu samemu prostoru vdahnemo več različnih karakterjev in imamo denimo v enem prostoru jedilni prostor in tudi prostor za počitek. Preproga je lahko osnova za izbor barvne sheme prostora ali pa lahko vašemu bivalnemu prostoru enostavno na koncu doda tisti prepotrebni kanček barve. Kakorkoli že, preproge vam ni potrebno omejevati na izključno talno dekoracijo. Začinite zadeve na svoj način, obesite preprogo na steno, in si pričarajte še toplejšo bivalno atmosfero.

5. Zavese

Nikdar ne podcenjujte moči zaves. Z dolgimi luksurioznimi temnimi zavesami boste v prostor vdahnili opojno dramatičnost. Notranjost prostora bo nemudoma postala bolj udobna. Zavese znajo zmanipulirati naše možgane, ki dobijo občutek, da so prostori višji, kot dejansko so. Pripnite zavese visoko nad okni in zanje izberite vzorec z navpičnimi črtami. Tako boste še poudarili predstavo visokega in velikega prostora, obenem pa pri obiskovalcih učinkovito odpravili vsakršen občutek klavstrofobije.

6. Stenske nalepke

Stenske nalepke so postale najbolj izraziti način poosebljanja notranjih prostorov; nadvse pomembno mesto zavzemajo pri otrocih in najstnikih, ki si lahko z najrazličnejšimi oblikami, velikostmi, motivi, moti in mislimi ter barvami, v svoje prostore vnesejo različnost in svojo lastno osebno noto. Ta zvrst dekorja lahko pomeni način izražanja, denimo z nalepkami življenjskega mota: Eat, Pray, Love v različnih in značilnih velikostih; predvsem pa ponazarja vizualizacijo človekove osebnosti.

7. Poudarjena stena

Pobarvajte stene v drznem in močno izraznem barvnem odtenku. Prav v izboru barve tiči skrivnost vsakega oblikovalca in prav barva je najdražje orožje, kadar je govora o obnavljanju ali oživljanju prostora. Vendarle pa lahko strošek barvanja celotnega prostora kaj hitro prekorači vaš proračun, ali pa za tak poseg enostavno ni primernega časa ali prostora. Zato je lahko prav poudarjena stena stroškovno najbolj učinkovita rešitev. Namesto uporabe stenskih barv lahko na steno enostavno namestite stensko tapeto v želeni barvi ali v poljubnem vzorcu ali pa fototapeto, in tako v prostor vnesete želeni učinek.

8. Macramé stenske preproge

Macramé je umetnost medsebojno spletenih vzorcev, ki so oblikovani v kos dekorativne pletenine. Gre za zelo popularen stil notranjega oblikovanja v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Z namestitvijo tega zanimivega elementa v vaš bivalni prostor boste življenje navdahnili z edinstvenimi in krasnimi boemskimi vibracijami, ki bodo nedvomno ogrele vaše življenjsko ozračje. Takšen kos lahko kupite preko številnih online platform, lahko pa ga izdelate tudi sami. Pravijo namreč, da je izdelava  macraméja neverjetno sproščujoča in telesu prinaša številne pozitivne terapevtske učinke.

ŠE VEČ UMETNIN ZA VAŠO STENO

ŠE VEČ NAMIGOV IN TRIKOV

SOURCE Curtains/ SOURCE Macramé / SOURCE Mirrors / SOURCE Wallstickers /SOURCE RugDecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto nenehno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z idejami v našem blogu, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov in TV serij ter kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2020, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top