We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FANTAZIJA & SCI-FI popust -40 %

Je vas tudi začaral The Witcher? Stavimo, da tega niste vedeli!

02. 02. 2020

Ko smo se prejšnjo pomlad poslovili od Game of Thrones, so se številni oboževalci fantazijske nadaljevanke bali, da med svojim prostim časom ne bodo imeli nič kaj početi. Toda Železni prestol se še ni stopil in konkurenčna internetna televizija Netflix je ljubiteljem srednjeveškega nasilja in spletk že obljubila spektakularno oddajo – serijo priljubljenih knjižnih sag in video iger The Witcher! Serija je ravno tako dobra kot, če ne celo boljša od Game of Thrones, je pravil marketing. Če so nam s tem malo lagali bomo pustili vašemu mnenju, vendar smo prepričani, da je šov vsekakor vreden ogleda.

Superman Cavill

Ta simpatični britanski igralec, ki igra v vlogi Geralta iz Rivije, mora izgledati kot totalni superman, kakršen je bil v najnovejši filmski različici DC Comics. Pa vendar je bila njegova igralska kariera precej nesrečna. Bil je prestar, da bi igral vlogo vampirja Edwarda Cullena (čeprav ga je izbrala avtorica knjig Stephanie Meyer) in premlad, da bi bil leta 2005 James Bond. Njegov kolega Brandon Routh pa je od njega prvič prevzel vlogo Supermana. A zdaj uživa ogromno zanimanja in pohvale oboževalcev za nastop v filmu The Witcher. Tudi avtor knjig Andrzej Sapkowski je zelo zadovoljen z njim! In to je res nekaj, ker ta gospod ne pohvali kar tako. 😊

Toda Henry je za svojo novo vlogo precej trpel. Poleg tega, da se je z Vladimirjem Furdíkom (Nočni kralj z Igre prestolov) udeležil treninga z meči, (ki se je mimogrede resnično obrestoval), ampak tudi, da bi bil videti seksi v toplesu, ni smel piti niti kapljice vode za celih 24 ur. In dva dni prej, največ pol litra. Toda rezultat je bil dobesedno ubijalsko telo. Baje da se je med snemanjem razpokalo več kostumov…

1- Čeprav se v nadaljevanki nenehno omenja, Geralt v resnici ni bil rojen v Rivii. Močna čarovnica Visenna ga je (s pomočjo magije) ponesla na svet v Kaedwen. Zakaj torej Geralt trdi, da je iz Rivije? Odgovor vas bo morda presenetil – za trženje njegovih storitev! Naučil se je celo govoriti z rivijskim naglasom.

2- Značilnost čarovnika Geralta so njegovi dolgi srebrni lasje in hrapav videz. Zahvaljujoč igralcu boste morda mislili, da je moški star približno petinštirideset let, vendar se ne pustite zmediti. Čeprav ni nikjer napisano, naj bi bil Geralt star med 90 in 100 let. Pa vendar njegovi lasje niso beli zaradi starosti, ampak zaradi mutacije.

3- Produkcija Netflix ni prva televizijska različica Geraltove zgodbe. Leta 2001 je bil posnet poljski film The Hexer in kasneje serija. Andrzej Sapkowski pa se je od tega strogo oddalil. (In ne krivimo ga.)

4- Medtem ko so neuspešni poljski film in serije sledili knjigam, se Netflixova različica navdihuje predvsem iz video iger. Zato Geralt ves čas v seriji nenaravno renča. Nekateri pravijo, da slabo igra, nekateri pa da se “drži modela”. 

To je hit!

V drugi epizodi Geralt sreča barda Jaskierja, ki ga v seriji upodablja igralec in pevec Joey Batey. Ravno na koncu epizode Jaskier poje svojo novo uspešnico “Vrži kovanec svojemu čarovniku”. Skladbo publika v gostilni zelo ceni. In ne samo oni – ta pesem je takoj postala viralni hit! Tudi sam igralec je v enem izmed intervjujev priznal, da to pesem še vedno poje vsakič, ko je pod tušem. Razkril je tudi, da se je med snemanjem počutil slabo kot pes. Kljub temu je rezultat vreden tega. Mogoče bodo avtorji kmalu dobili kakšno nagrado za najboljši zvočni posnetek?

Po nekoliko zmedeni prvi sezoni bi morali naslednje leto pričakovati drugo, ki naj bi bila bolj popolna in razumljiva za oboževalce, ki niso brali knjig ali igrali videoiger. Vsaj tako obljublja Netflix. Vsekakor čakamo, ker smo veliki oboževalci knjig, video iger in serij!

OGLEJTE SI NAŠO ZBIRKO THE WITCHEREuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top