We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

INSPIRACIJA: Ni treba poklicati oblikovalca! 5 nasvetov za oblikovanje vašega doma

02. 11. 2019

Odprete katalog švedskega pohištvenega podjetja in menite, da bi radi imeli tudi tako prijeten dom. Toda ko pride do tega, nekako nimaš pojma, kje začeti. Kaj se ujema s čim? Katere barve kombinirati? Preden pokličete hišnega oblikovalca ali mamo (ker mama vedno ve bolje), preberite naše nasvete, ki vam lahko pomagajo, da svoj dom spremenite v kraj, kjer se boste počutili dobro.

# Manj je včasih več

Najprej se osredotočimo na barvo sobe. Izberite svetle barve, če imate majhno ali temno stanovanje in si želite, da je videti večji in svetlejši. Če ste ljubitelj temnih barv, ga lahko uporabite na eni od sten. Svoje mesto bo polepšalo. Nikoli pa ne kombinirajte več kot dveh barv – ni najboljša ideja imeti eno steno zeleno, eno rumeno in drugo rdečo!

Ko že govorimo o barvah okraskov – izberite slike, ki se vizualno ujemajo. Kaj to pomeni? Poglejte zgornjo fotografijo. Te slike se ne ujemajo le po temah, ampak tudi po barvah. Na prvi pogled se morda ne zdi, vendar če natančneje pogledate, boste ugotovili, da slika na desni vsebuje skoraj vse barve kot barva na levi. Če se boste držali tega pravila, ne more iti nič narobe!

# Obkrožite se z umetnostjo

Ali radi preživljate čas z umetninami in so vam galerije kot drugi dom? Pridobite si reprodukcijo svoje najljubše slike. Ponovno je bolje, da ne pretiravamo s količino slik in izberemo tiste, ki imajo nekaj skupnega. Lahko avtor, obdobje, iz katerega prihaja ali spet barve. Toda previdno! Združevanje Da Vincija s Kandiskim bi bilo preveč, čeprav sta oba umetnika uporabljala zeleno barvo. V sodobni notranjosti so videti dobri avtorji, kot so Gustav Klimt, Joan Miró ali Salvador Dalí.

Niste veliki ljubitelji umetniških galerij, a vam je všeč ulična umetnost? Potem bi bila prava izbira za vas stenski fres z reprodukcijo grafitov Banksy. V primeru, da imate svoje mesto opremljeno s vintage pohištvom, ni slaba izbira med francoskimi mojstri, kot sta Claude Monet ali August Renoir.

# Ne bojte se uporabljati plakatov in fotografij

Ste velik ljubitelj glasbe in filmov? Morda mislite, da ti plakati ustrezajo samo sobi najstnika, vendar to še zdaleč ni res. Če plakat postavite v okvir, postane popoln dodatek. Plakati iz umetniških fotografij bendov ali albumov imajo res dober učinek. Ni važno, ali ste ljubitelj The Beatles, Led Zeppelin, Bob Marley ali Justin Bieber, v lepem okviru bo plakat videti čudovito. Enako deluje za filmski plakat. In če se vam zdi, da bi lahko uporabili nekaj motivacije, poskusite z nekaj motivacijskimi plakati. Odlično se prilegajo apartmajem s čistimi barvami. Če uporabljate preprogo na svojem plakatu, boste to naredili resnično umetniško delo. Torej, pojdite! Obkrožite se s tem, kar vam je všeč!

#Sanjajte s fototapetami

Obožujete potovanja? Imate svojo najljubšo metropolo? Prenesite se na primer v London po zaslugi stenske slike. Še enkrat, izberite barvo stene v skladu z vsebino fototapete. Če vas velika mesta ne zanimajo, lahko izberete geometrijski vzorec ali okrasite sobo svoje deklice z njeno najljubšo princeso. Če boste upoštevali pravilo ene sobe = en stenski stenski zid, ne morete narediti napake.

#Retro ni retro

V kuhinjo ali dnevno sobo se popolnoma prilegajo kovinski znaki. Ste ljubitelj kave ali hrenovk? Ali veste, kaj je Proga 66? Recite s kovinskim znakom. Ne glede na motiv, ki ga boste izbrali, bo videti odlično v kombinaciji s sodobnim pohištvom. Kovinske znake lahko kombinirate tudi s filmskimi ali motivacijskimi plakati.

Kako torej okrasiti stanovanje ali hišo? Glede na sebe. Odvisno je od vas, ali boste na svojih stenah obesili umetniške fotografije ali junake stripov. Najpomembneje je, da se počutite dobro. Če ne veste, kako kombinirati nekaj, se spomnite pravila uporabe istih barv in tem. Plakat Rick in Morty res ne ustreza družbi Michelangela. Še vedno niste povsem prepričani v to? Spremljajte naš blog ali Instagram in navdihnite se! 😊

WALL ART

WALL MURALS

 EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top