We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: FILMSKI POSTERJI popust 25 % ×

DIY: Kako obesiti sliko na steno

31. 07. 2018

Najprej dobro premislite o mestu, kamor boste obesili svojo sliko. Pomembno se je tudi odločiti, ali boste sliko na steno obesili samo zase ali v skupini, drugo poleg druge. Vsekakor je na samem začetku dobro najprej izmeriti steno, nato pa si postavitev, kot ste si jo zamislili, narisati na papir (ali pa jo s svinčnikom zarisati neposredno na steno). Sliko zmeraj obesite na višino vaših oči – zagotovo si ne želite vsakokrat, ko boste sliko pogledali, obračati glave navzgor. Če imate ob sebi pomočnika, ga/jo poprosite za pomoč. Naj vam za kratek čas pridrži sliko ob steno, vi pa si dobro oglejte, ali je izbrana višina primerna ali ne.

Kako namestiti sliko na svoje mesto

Kladivo in žebelj

Najpogostejši in najstarejši način, kako obesiti sliko na steno, je uporaba kladiva in žeblja.  Če ste vešči uporabe kladiva in, če želite, da je vaša slika nameščena ustrezno in stabilno, potem izberite ta način.  Ampak, če na steno nameščate veliko in težko sliko, žebelj žal ne bo zadoščal. V tem primeru uporabite nosilec oz. sidro – ta dodatek bo poskrbel, da bo žebelj ostal na svojem mestu in prenesel težo več kilogramov. Namestitev težke slike na steno vam tako ne bo predstavljala prav nobene težave.

Lepilni kaveljčki

Če želite na steno namestiti lažjo in manjšo sliko, ali pa enostavno nočete vrtati lukenj v steno, bi lahko bili samolepilni kaveljčki prava izbira za vas. Izberite samolepilni kaveljček, nato odstranite zgornjo plast, in kaveljček namestite neposredno na steno. Druga dobra možnost so kaveljčki, ki jih je potrebno najprej segreti in nato pritisniti ob steno. Končni učinek je povsem enak, gre le za izbiro načina, ki vam je bolj pisan na kožo.

Podstavki in vrvice

Ta način pride v poštev, če ima vaša slika na zadnji strani že pritrjene kaveljčke. Potrebujete le ustrezno vrvico ali trak, primeren za obešanje slik.  Na steno najprej fiksirajte leseni ali kovinski podstavek, nanj pa z uporabo vrvice, ki jo povežete skozi kaveljčke na zadnji strani slike, lepo obesite vašo sliko.

Obešanje slike po korakih

1)     Določite središče slike

Če že veste, kam boste namestili vašo sliko, poskusite najprej z uporabo metra določiti osrednji vertikalni del slike. Nato označite mesto, kamor boste pritrdili žebelj. Ne skrbite za steno, to drobceno oznako boste z radirko zlahka odstranili.

2)     Prinesite orodje, s katerim boste sliko namestili na svoje mesto 

Vzemite kladivo in žeblje, vrtalni stroj in vijake, ali samolepilne kaveljčke in fiksirajte sliko na tisto želeno mesto na steni, ki ste si ga prej označili.  Se bojite, da bi z uporabo kladiva poškodovali steno? Uporabite lepilni trak in ga v obliki križa prilepite na steno. Izdelajte križec v dveh slojih – tako bo stena še bolje zaščitena. Če pa se odločite za vijake, predhodno v steno izvrtajte majhno luknjo in šele nato vanjo previdno pritrdite še vijak.

3)     Obesite sliko

Zdaj obesite sliko na steno in se prepričajte, da je primerno pritrjena in, da bo zanesljivo ostala na svojem mestu. Dvignite jo in preverite, če slika visi naravnost, nato jo izpustite. Da bi se dobro prepričali, če je slika nameščena popolnoma naravnost, uporabite libelo oz. vodno tehtnico – če se mehurček ustavi na sredino, potem vam je uspelo!

PLASTIČNI OKVIRJI ZA POSTERJE | EUROPOSTERS od EUROPOSTERJEV na Vimeo.

In tako boste postali strokovnjak za obešanje slik na steno. Želimo vam veliko sreče!

SLIKE ZA VAŠO STENODecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto nenehno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z idejami v našem blogu, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov in TV serij ter kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2020, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

 

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top