We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

DIY: Kako obesiti sliko na steno

17. 10. 2022

Najprej dobro premislite o mestu, kamor boste obesili svojo sliko. Pomembno se je tudi odločiti, ali boste sliko na steno obesili samo zase ali v skupini, drugo poleg druge. Vsekakor je na samem začetku dobro najprej izmeriti steno, nato pa si postavitev, kot ste si jo zamislili, narisati na papir (ali pa jo s svinčnikom zarisati neposredno na steno). Sliko zmeraj obesite na višino vaših oči – zagotovo si ne želite vsakokrat, ko boste sliko pogledali, obračati glave navzgor. Če imate ob sebi pomočnika, ga/jo poprosite za pomoč. Naj vam za kratek čas pridrži sliko ob steno, vi pa si dobro oglejte, ali je izbrana višina primerna ali ne.

Kako namestiti sliko na svoje mesto

Kladivo in žebelj

Najpogostejši in najstarejši način, kako obesiti sliko na steno, je uporaba kladiva in žeblja.  Če ste vešči uporabe kladiva in, če želite, da je vaša slika nameščena ustrezno in stabilno, potem izberite ta način.  Ampak, če na steno nameščate veliko in težko sliko, žebelj žal ne bo zadoščal. V tem primeru uporabite nosilec oz. sidro – ta dodatek bo poskrbel, da bo žebelj ostal na svojem mestu in prenesel težo več kilogramov. Namestitev težke slike na steno vam tako ne bo predstavljala prav nobene težave.

Kljuke za slike

Če želite obesiti le majhne in lahke slike ali preprosto ne želite delati nepotrebno velikih lukenj v steni, bodo naše “easy-on/easy-off” kljuke prava izbira za vas. Prav vsak jih lahko zabije v steno, poslikave na njih lahko poljubno spreminjate. In ko želite sliko premakniti, lahko enostavno odstranite kavelj s stene in jo postavite kje drugam.

Podstavki in vrvice

Ta način pride v poštev, če ima vaša slika na zadnji strani že pritrjene kaveljčke. Potrebujete le ustrezno vrvico ali trak, primeren za obešanje slik.  Na steno najprej fiksirajte leseni ali kovinski podstavek, nanj pa z uporabo vrvice, ki jo povežete skozi kaveljčke na zadnji strani slike, lepo obesite vašo sliko.

Obešanje slike po korakih

1)     Določite središče slike

Če že veste, kam boste namestili vašo sliko, poskusite najprej z uporabo metra določiti osrednji vertikalni del slike. Nato označite mesto, kamor boste pritrdili žebelj. Ne skrbite za steno, to drobceno oznako boste z radirko zlahka odstranili.

2)     Prinesite orodje, s katerim boste sliko namestili na svoje mesto 

Vzemite kladivo in žeblje, vrtalni stroj in vijake, ali samolepilne kaveljčke in fiksirajte sliko na tisto želeno mesto na steni, ki ste si ga prej označili.  Se bojite, da bi z uporabo kladiva poškodovali steno? Uporabite lepilni trak in ga v obliki križa prilepite na steno. Izdelajte križec v dveh slojih – tako bo stena še bolje zaščitena. Če pa se odločite za vijake, predhodno v steno izvrtajte majhno luknjo in šele nato vanjo previdno pritrdite še vijak.

3)     Obesite sliko

Zdaj obesite sliko na steno in se prepričajte, da je primerno pritrjena in, da bo zanesljivo ostala na svojem mestu. Dvignite jo in preverite, če slika visi naravnost, nato jo izpustite. Da bi se dobro prepričali, če je slika nameščena popolnoma naravnost, uporabite libelo oz. vodno tehtnico – če se mehurček ustavi na sredino, potem vam je uspelo!

In tako boste postali strokovnjak za obešanje slik na steno. Želimo vam veliko sreče!

SLIKE ZA VAŠO STENOEuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top