We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

DIY: Kako obesiti sliko na steno

20. 02. 2024

Vnajprej si dobro premislite, kam želite svojo sliko obesiti. Pomembno je tudi, ali boste obesili eno samostojno sliko ali jih boste obesili v skupku eno poleg druge. V vsakem primeru najprej izmerite vašo steno in nato na papir označite želeno postavitev slik (ali označite s svinčnikom neposredno na steni). Ne pozabite obesiti svojih slik v višini oči – ne želite jih ves čas gledati. Če lahko dobite pomočnika, ga prosite, da vam pomaga in drži sliko, medtem ko pogledate, ali slika na želeni višini izgleda dobro.

Kako pritrditi sliko na pravo město

Kladivo in žeblji

Obešanje slike na steno s kladivom in žeblji je najstarejši in najpogostejši način. Če ste vešči kladiva in želite zagotoviti, da bo slika pravilno ostala na mestu, izberite to možnost. Vendar, če želite obesiti veliko in težko sliko, majhen žebelj ne bo dovolj. V tem primeru raje uporabite sidro – tako bo žebelj brez težav držal tudi več kilogramov težko sliko.

Kljuke za slike

Če želite obesiti samo majhne in lahke slike ali pa se sprašujete, kako to narediti, »da ne uničim stene«, bodo naše kljuke za enostavno pripenjanje/lahko odpenjanje prava izbira za vas. Prav vsak jih lahko zabije v steno, slikave pa na njih lahko poljubno spreminjate. In ko želite sliko premakniti, lahko enostavno odstranite kavelj s stene in jo postavite drugam. Ta možnost predstavlja najbolj nežen način montaže slike brez vrtanja.

Obešalniki in vrvice

V primeru, da ima vaša slika že kaveljčke na zadnji strani. Potrebovali boste le obešalnik in vrvice ali trakove za obešanje slik. Pritrdite lesen ali kovinski trak na steno in samo obesite svojo sliko z vrvicami, ki se prebijejo skozi tiste kljuke na hrbtni strani.

 

Obešanje slike korak za korakom

 1)     Poiščite sredino slike

Če že veste, kam boste obesili svojo sliko, poskusite z metrom označiti njeno navpično sredinsko črto. Narišite vidno oznako na mestu, kjer želite zabiti žebelj. Ne skrbite za steno, oznako lahko enostavno izbrišete z radirko.

2)     Poiščite orodja za pritrditev slike na mesto

Zdaj pa vzemite kladivo in žeblje, vrtalni stroj in vijake ali lepilne kljuke ter pritrdite sliko na mesto, ki ste ga prej označili. Se bojite, da bo vaša stena med zabijanjem žeblja dobila razpoke? Z lepilnim trakom oblikujte križ v dveh slojih – tako bo stena bolje zaščitena. Če se odločite za vijake, najprej izvrtajte majhno luknjo in nato izvrtajte vanj sam vijak.

3)     Obesite sliko

Obesite sliko na steno in se prepričajte, da je pravilno pritrjena in ostane na svojem mestu. Preverite tudi, ali visi ravno in ga šele nato spustite. Če želite biti še enkrat prepričani, da je vaša slika res ravna, uporabite vodno tehtnico – če mehurček ostane na sredini, vam je uspelo!

Zdaj bi morali biti strokovnjak v poslu obešanja slik. Želimo vam veliko sreče!

Slike za vaše stene

 

Lena

Music and visual art enthusiast, the more Queen merch, the better!EuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top