We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na izbrane izdelke DOBITE KODO ZA POPUST

Batman je letos praznoval 80. rojstni dan. Kdo bo naslednji igralec, ki bo vozil Batmobile?

02. 11. 2019

Predstavljajte si, da Mr. Neverjetni nosi krila netopirja. Tako je izgledal najbolj priljubljeni superjunak iz DC Comicsa leta 1939, ko ga je Bob Kane prvič narisal. Od takrat je Batman doživel več sprememb (ne samo obleke) in Gotham City prikrajšal za številne nevarne kriminalce. In zagotovo se ne bo upokojil!

BATMAN VS. SUPERMAN

Čeprav je odnos med Batmanom in Supermanom tako zapleten, da na koncu povzroči usodno škodo, je resnica, da Batman verjetno ne bi obstajal brez Supermana. Zaradi velikega uspeha superjunaka s planeta Krypton so Nacionalne publikacije stripov (današnji DC) zahtevale ustvarjanje drugega lika v svojih Detektivskih stripih. Od takrat je minilo osemdeset let. Danes je Batman kljub svoji starosti še vedno eden najbolj priljubljenih superjunakov v svetu stripov in bo kmalu zaigral v drugem filmu. Kako se bo izkazalo?

BATMAN VS. BATMAN

Tako kot v različici stripov je tudi Batman izmenjal več oblik. Prvi film, v katerem je nastopil, je posnel režiser Leslie. H. Martinson je že leta 1966 in prvič v vlogi Brucea Wayna igral z Adamom Westom. Seveda ni sam – Alfred in zvesti pomočnik Robin, s katerim se bori proti Jokerju, Penguinu, Catwoman in The Riddlerju, sta vedno na voljo za pomoč. Zveni kot dobra drama, kajne? Toda ton filma je precej komičen. Tako kot stripi.

Naslednji film o Batmanu je nastopil leta 1989, ko je na direktorski stolček sedel Tim Burton. Posnel je dva filma z Michaelom Keatonom kot glavni igralec. V filmu, preprosto imenovanem “Batman,” je Batmanova nemeza Joker (Jack Nicholson). V drugem delu se Bruce Wayne upira zapeljevanju Catwoman (Michelle Pfeiffer) in premaga Dannyja De Vita, tudi g. Penguina. Po Burtonu je prišel Joel Schumacher, ki je naredil Batman Forever, v katerem sta igrala Val Kilmer ter Batman in Robin, kjer je George Clooney prevzel glavno vlogo. Ta film, v katerem sta vlogo kriminalcev predstavila Arnold Schwarzenneger in Uma Thurman, je za nekaj časa končal sago o Batmanu. Medtem je bilo narejenih več animiranih različic, vendar še ena in verjetno najboljša kinematografska različica do zdaj ni bila sprejeta šele leta 2005, ko je na sceno prišel režiser Christopher Nolan.

Medtem ko se je v prejšnjih izdajah občinstvo smejalo, je Batman z obrazom Christiana Balea precej temačen. Lahka superjunaška kriminalka je postala triler, ki je očaral tudi nekomične oboževalce. Dovolj je bilo dodati malo psihologije, krvi in ​​manj smešnih kostumov! In seveda dober scenarij. Zahvaljujoč Nolanu se zdi, da se je Temni vitez dvignil. Toda potem je prišel film Batman proti Supermanu, ki je pokvaril ugled tega junaka. Skratka, Ben Affleck ni bil najboljša izbira, a kot Batman je nastopil v drugem DC filmu, tokrat v Justice League. Kaj se bo zgodilo naprej?

VAMPIR ALI NETOPIR?

Morda se je po zaslugi osemdesetletnice DC odločil, da si Batman zasluži novo različico. Po fiasku z Benom Affleckom so začeli iskati nekoga, ki bi Batmana spet vrnil v film na velikem platnu. Že vemo, da bo režiral Matt Reeves. Še vedno ne vemo, kakšen bo novi Batman, a znano je, kdo se bo tokrat oblekel v masko netopirja. In to bo vampir Edvard iz sage Twilight – Robert Pattinson! Ko se je novica širila, so se številni navijači Batmana začeli pritoževati. V pomoč Robertu pa je hitel sam Christian Bale, ki je oboževalcem zagotovil, da se mladi britanski igralec zagotovo zna spoprijeti s to vlogo. Od sage o somraku je minilo že več kot 10 let in Pattinson je v svoji igralski karieri odrasel ne le fizično. Še nima najboljših filmov (razen njegove vloge kot Cedric Diggory v filmu Harry Potter), a to se bo kmalu spremenilo. Trenutno lahko uživate v njegovi igralski predstavi v grozljivi drami Svetilnik, v kateri je ta mladi igralec prvič preizkusil metode igranja. To metodo je zaslovel Heath Ledger, ki se je jemala tako smrtno resno, da je žal njegova vloga Jokerja postala usodna. Podobno tudi Christian Bale in trenutno Joaquin Phoenix, najnovejši Joker, trpita zaradi svojih vlog. Toda upajmo, da nikoli ne bodo šli tako daleč, kot je Ledger naredil za svoje vloge.

JE DC SPET NA VRHU?

Po nekaj ne zelo uspešnih filmih (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…), je DC tokrat oboževalcem filma odvzel dih. Dva tedna po premieri novi Joker še vedno polni kinodvorane in pušča ljudi totalno navdušene. Čeprav je lik iz stripa, je resnično uspešen dramski triler, ki vas pusti razmišljati tudi nekaj dni po ogledu filma. Šaljivec je očarljiv zločinec, ki ga po predstavi Joaquina Phoenixa ne morete gledati z istimi očmi. Se bo spet pojavil v novem filmu o Batmanu? Batmanova nemesis ima več obrazov, imen in zgodb. V eni izdaji stripov je celo ženska. (In ne kakršna koli – to je gospa Wayne!) Ali bo novi Batman doslej sledil Nolanovi triologiji ali Phillipsovemu jokerju, lahko le ugibamo, toda eno je gotovo – Robert Pattinson ne more biti slabši Batman kot Ben Affleck 😊

ZBIRKA BATMANEuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top