We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: UOKVIRJENI PLAKATI popust 30 % ×

5 dejstev o: Marilyn Monroe

01. 08. 2017

Ikonična Hollywoodska zvezda Marilyn Monroe je bila velika skrivnost, ne le za ekipo, s katero je delala, temveč tudi za njene najbljižje prijatelje. To sploh ne preseneča, če pogledamo razsežnost njene slave. Bila je tako velika, da tega ni prenesel nihče in to je bil tudi razlog, da je odšla tako hito. Bila je lepa, talentirana, uspešna in njeno življenje je bilo polno dogodkov, škandalov, slavnih ljudi, ljubezni in razočaranj. Pripravili smo pet dejstev o Marilyn, za katere si ne bi niti mislili, da so lahko resnični.

1. Nikoli ni bila nominirana za Oskarja.

Čeprav je bila tako uspešna, ni nikoli prejela te akademske nagrade. To sploh ni tako pomembno, glede na to, da je prejela tri Zlate globuse od štirih, za katere je bila nominirana.

2. Imela je težave s pomnenjem besedila.

Vsak ima svojo šibko točko in njena je bila ta, da je pogosto pozabljala svoje besedilo in veliko strokovnjakov je to pripisovalo stresu pred kamero.

3. Imela je precej nizko plačo.

Če primerjamo Marilynjino plačo s plačami nekaterih drugih igralk tistega časa, ugotovimo, da je bila njena plača precej nizka. Naprimer, v filmu Gospodje imajo raje plavolaske je delala z Jane Russel, ki je imela desetkrat višjo plačo kot Marilyn.

James Paterson – Slikarski plakat, 61 × 91,5 cm

4. Včasih je govorila o sebi v tretji osebi.

Igralka Eli Wallach je o Marilyn povedala, da je med njunim sestankom Marilyn izjavila, da se za trenutek počuti kot Marilyn. Tudi fotograf Sam Shaw je bil enkrat priča njeni izjavi „Mariliyn tega ne bi nikoli naredila“.

5. Joe DiMaggio, Marilyn-jin mož, je pošiljal rože na njen grob trikrat na teden dolgih dvajset let

Njen mož je obljubil, da bo v primeru Marliynjine smrti pošiljal ducat vrtnic trikrat na teden. Njegovo držanje obljube je trajalo 20 let. To je bila prava ljubezen onstran groba.

PREBERI VEČ O MARILYN MONROE IZDELKIH

Vir 1 / Vir 2

Lucia

Make art, spread love and have fun!

www.instagram.com/ejdznerka/Decorate your life!

Od leta 1999 je Europosters postal eden izmed najboljših prodajalcev plakatov, fototapet in stenske umetnosti. Trenutno sodelujemo z umetniki, fotografi in grafičnimi oblikovalci iz cele Evrope. V naši ponudbi najdete najlepše znane slike, pa tudi povsem nove umetnine sodobnih umetnikov. Z veseljem tiskamo celo vaše osebne fotografije in na vašo zahtevo lahko vaše odtise postavimo v kakovostne okvire. Zelo obožujemo notranje oblikovanje, ne pozabimo pa na ljubitelje glasbe, za katere nenehno širimo ponudbo plakatov, vrčkov, majic, kolekcijskih figuric in drugih licenčnih trgovskih izdelkov in daril.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu
Tel.: +420 777 33 44 55 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00 - 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top