We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: UOKVIRJEN PLAKAT popust -20 % Več informacij ×

5 dejstev o velikih mestih po svetu

21. 07. 2016

Vsako mesto po svetu ima edinstveno zgodbo. Vsi imamo določene posnetke znamenitosti, ki pridejo na misel, ko razmišljamo o a določenih mestih. Tukaj je nekaj zanimivih dejstev o petih znanih mestih po vsem svetu: o Parizu, Londonu, New Yorku, Benetkah in Šanghaju.

sydney-australia-i21677

Paris
Bonjour! Paris je znan tudi kot “mesto svetlobe”. Eifflov stolp tehta okoli 7.000 ton in porabi do 50 ton barve na leto! Prav tako je presenetljiva ugotovitev, da obstaja samo en stop znak v celotnem mestu!

London
London kliče … Priljubljena turistična atrakcija Big Ben dejanski ni ime ure, ampak zvonca v notranjosti ure. Danes obstaja več kot 17.000 glasbenh predstav, ki se igrajo na več kot 300 mestih po vsem Londonu. Nič čudnega, da je znan po svojih glasbenih festivalih!

New York City
Ahh, Big Apple. To je definitivno mesto, potrebno obiskati vsaj enkrat! Mesto, ki nikoli ne spi … V daljni preteklosti, ko so prišli prvi naseljenci, se je prvotno imenoval New Amsterdam. Kip svobode je bil darilo iz Francije, ki se je odprl za javnost leta 1886. Ocenjuje se, da ima danes (2016), New York City 19,8 milijonov ljudi!

cityscape2

Benetke
Benetke so sestavljene iz okoli 15 otočkov in imajo več kot 150 kanalov. Vsako leto več kot 15 milijonov obiskovalcev obišče to mestu! Poskrbite, da ga boste kmalu obiskali, saj se mesto potaplja okoli 1-2 mm na leto.

Shanghai
Na osrednji obali Kitajske, je eno izmed največjih mest v državi in je znano, da je najbolj priljubljeno poslovno središče na svetu. Dobesedni prevod imena mesta je “Nad morjem.” Od leta 2015, se ocenjuje, da živi več kot 25 milijonov ljudi.

Več svetovnih metropolDecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosterji.si
tel.: +420 777 33 44 55

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top