We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?

5 Dejstev o: Impresionizem

12. 09. 2016

Impresionizem je umetniško gibanje, ki je nastalo v Parizu okoli 1874. Nekatere izmed najbolj znanih impresionistov vključujejo: Camille Pissarro, Claude Monet, Édouard Manet in Edgar Degasa, med drugim. Gibanje se je začelo, ko se je skupina umetnikov odločila, da si sami ustvarijo svojo samostojno razstavo, ki je bila prelomna v tistem času v Parizu. Tam so bili umetniki, ki jih odobrila žirija v “uradni” letni državno sponzorirani razstavi, Salonu, prikazali delo in zaslužili nekaj denarja. Postopek odobravanja je bil redko enostaven.

impressionismBLOG1

1. Umetniki, ki so se odločili, da pokažejo svoje delo na razstavi izven Salona so se imenovali Anonimno društvo slikarjev, kiparjev, grafikov, itd

V najem so vzeli studio od fotografa Nadarja in pokazali osem razstav med 1874 in 1886.

2. Kritiki so dejali, da so slike videti nedokončane in se raje kot impresionizem, bi se uporabljale kot skice ali modeli. To je tudi dal umetniškemu gibanju ime: impresionizem.

3. Édouard Manet se šteje, da je vodja impresionizma.

Študiral je stare mojstre, vendar inoviral na impresionistično slog za javnost, kar je pritegnilo druge umetnike, da se pridružijo gibanju.

impressionismBLOG2

4. Svetle barve so odcepitvijo od norm umirjenih, nevtralnih barv v akademskih slikah v tistem času.

5. Prostočasne dejavnosti, urban življenjski slog in primestne krajine so bile priljubljene slike, ki so jih impresionisti poslikali.

Kot Auguste Renoir prizor Druženje na prostem ali Édouard Manet lepih prizorov “prosti čas na čolnu”.

Več naše Impresionistične kolekcijeDecorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosterji.si
tel.: +420 777 33 44 55

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top