We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ODKRIJTE najboljše PONUDBE tega tedna: SLIKE NA PLATNU popust 20 % ×

5 dejstev o: Banksy in njegovi grafiti

10. 05. 2017

Banksy je eden izmed najbolj popularnih uličnih umetnikov, ki pogosto grafitira politične izjave z njegovimi šablonami in spreji. Njegovo ime je ostalo zavito v skrivnost večino časa, tudi ko je že slovel po svojih umetninah. Čeprav pa nekateri trdijo, da le ne gre za skrivnost. Kljub temu, da ne vemo kdo pravzaprav je človek z umetniškim imenom Banksy, smo izbrali 5 smešnih dejstev, za katere morda ne veste!

Stenski dekor; cena je odvisna od velikosti

1. Obstajajo trditve, da se za umetniškim imenom Banksy skriva mož z imenom Robin Gunningham, ki so ga oklicali tudi že za Robina Hooda, saj denar donira različnim dobrodelnim skupinam. V svetu medijev kroži ogromno govoric, za koga vendarle gre, pravzavprav nihče točno ne ve.

2. V letu 2015 je Banksy v Angliji ustvaril temačno in premeteno različico Disneylanda z naslovom “Dismaland”. Začasna apokaliptična atrakcija vsebuje like nesramnih delavcev, grozovite . In 2015, Banksy created a dark and twisted version of Disneyland titled “Dismaland” in the UK. The temporary apocalyptic attraction featured rude coworkers, terrifying theme park rides and of course a lot of controversial artwork.

Grafiti Banksy – Stenski dekor z imitacijo betona; cena je odvisna od velikosti

3. Banksy svojih kreacij ne prodaja preko komercialnih galerij.. težko je tudi oceniti, če so Banksy-jevi kosi umetnin sploh njegovo delo, ampak nekako za izdelke vseeno dobiva denar.

4. V letu 2010 je magazin TIME Banksy-ja označil kot enega izmed 100 najbolj vplivnih ljudi na svetu. Njegova umetnost na temo političnega dogajanja je dobro prodajana vse povsod po Svetu.

5. Preko filma The movie Exit Through the Gift Shop (2010) je Banksy požel slavo. V filmu je bil eden izmed intervjujancev, ki je svoj pečat pustil kot misteriozna osebnost. Na vas je, da ocenite, če gre v “dokumentarnem filmu” za resničen ali izmišljen intervju.

PREBRSKAJTE CELOTNO PONUDBO BANKSY-JEVIH GRAFITOV

Vir 1 / Vir 2 / Vir 3Decorate your life!

Europosterji smo na trgu prisotni že vse od leta 1999 in v tem času smo postali eden največjih prodajalcev posterjev, foto-tapet, slik, slikarskih reprodukcij in najrazličnejšega trgovskega blaga. Iz leta v leto konstantno rastemo in se v svoji ponudbi zmeraj trudimo prilagajati vašim željam in potrebam. Lahko vam natisnemo vaše posterje, uokvirimo vaše slike, ali pa vas samo navdihnemo z našim blogom, kjer lahko vedno znova najdete objavljene novosti iz filmov, TV serij in, kjer vas čaka veliko novih idej za notranje oblikovanje.

Obiščite nas na naši spletni strani in poiščite zase nekaj tistega, kar v vašem domu še pogrešate.

 

© 1999 - 2019, Europosterji.si Vse pravice pridržane

e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55

Ponedeljek - Petek
7:00 - 15:00

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Več informacij Se strinjam ×
Top