We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponudba tedna: FILMSKI POSTERJI popust -30 %

2020 je leto superjunakinj. Harley Quinn, Črna vdova in Wonder Woman prihajajo v gledališča!

01. 02. 2020

Časi, ko so ženske v zapleteni zgodbi o moškem, ki rešuje svet pred resničnimi in metaforičnimi pošasti, dojemali le kot lepe komplementarne like ali zapeljive kriminalke, so že zdavnaj minili. Dovolj nemočnih princesk, ki čakajo, da jih rešijo, ali inteligentnih, močnih, a ne tako pomembnih, žensk v superherojskih ekipah! Po Captain Marvelu, na srebrne zaslone kinematorov prihaja več žensk. In to bo zanimivo! Že februarja bodo predvajali film Birds of Prey z emancipirano Harley Quinn, aprila prihaja Črna vdova in junija bo ženski krog zaključil nadaljevanje Wonder Woman. Za vas smo zbrali zanimive podatke o teh ikoničnih ženskah iz DC-ja in Marvela.

Psihiatrinja Harleen Frances Quinzel je znana kot kriminalni mojster in noro Jokerjevo dekle. Oboževalci so jo cenili v filmu Suicide Squad, kjer je del super kriminalne združbe, ki se bori na strani dobrega proti še bolj zlobnim gadom kot oni. Toda zaradi predstave Margot Robbie je lik pri oboževalcih vzbudil toliko zanimanja, da so v DC-ju začeli razmišljati o solo filmu. (Tako kot ga je imel Joker lani) Vendar se to na koncu ni zgodilo, saj je igralka sama želela, da bi bil njen lik spet del nečesa večjega. Ideja je bila, da se Harley pridruži ženski superherojski skupini Birds of Prey, eni najboljših, a ne tako znanih “super ekip” DC vesolja. Celoten naslov filma je Birds of Prey: Fantabulozna emancipacija Harley Quinn in obeta fantastično, barvito predstavo.

Bird of Prey Harley Quinn

1- Film Birds of Prey naj bi imel premiero na Valentinovo. Toda rok se je premaknil za en teden kasneje, ker je bila premiera Bonda 25 načrtovana za isti dan. Toda filmarji so ga na koncu tudi prestavili. 😊

2- Film spada med filme z oceno R, kar pomeni, da lahko pričakujemo veliko nasilja. Sama Margot Robbie je prišla na idejo, da bi ta film naredil i bolj grobega od Suicide Squad, da film ne bi veljal za »dekliškega«.

3- Članice Birds of Prey so Black Canary, The Huntress in detektiv Renee Montoya. Združile bodo moči proti Romanu Sionisu, znan tudi kot Črna maska in Viktorju Zsaszu.

4- Harley Quinn ima v filmu nekonvencionalnega hišnega ljubljenčka. Je hiena 😊

5- Režiserka Cathy Yan je prva azijska režiserka, ki je režirala film o superjunakih.

Črna vdova

Čeprav smo v zadnjem filmu Avengers videli umreti Natašo Romanoff, njena zgodba še ni končana. Vrnili se bomo k obdobju med Captain America: Civil War in Avengers: Infinity War. Ta film o ženski junakinji režira tudi ženska – ona je Cate Shortland. Po desetih letih gledanja filmov, v katerih se Natasha pojavlja kot dopolnilni lik, končno zvemo, kaj se ji je zgodilo, ko je bila v Rusiji in se je šolala za morilko. Po dogodkih državljanske vojne Nataša nima kamor oditi, zato se vrne nazaj v svojo preteklost. Sreča nekdanjega kolega – atentatorja Yelena, rusko različico Captain America – Red Guardian. (Bila je poročena z njim, vsaj v stripih). Ker vsak film o superjunakih potrebuje pravega kriminalca, bomo uživali v prisotnosti Taskmaster-ja, ki ga že poznamo kot sovražnika Kapitana, Deadpoola ali Ant-Man-a. In ker vsi ljubijo Iron Man 3000, bomo verjetno videli kakšno mini vlogo. Zagotovo pa bomo vedeli po premieri😊

Zanimiva dejstva o Črni vdovi

1- Vzdevek Črna vdova ne pripada samo Nataši Romanoff, katere pravo ime je Natalija Alianovna Romanovna. Je oznaka za nevarno lepe ruske morilke.

2- Ta glavna junakinja je zelo zaželena ženska. V stripih ima Natasha razmerje z Red Guardianom, Hawkeyjem, Buckyjem, Daredevilom ali celo Iron Man-om. 😊 V filmih pa je povezana le s Hawkeyejem, za ljubitelje stripov pa presenetljivo tudi s Hulkom.

3- Tako kot Steve Rogers a.k.a Captain America, je tudi Natasha med treningom s “serumom” bila “izboljšana”, zaradi česar je močnejša, bolj zdrava in brez starosti. Doživela je Drugo Svetovno vojno, saj se je rodila leta 1928.

Wonder Woman

Wonder Woman nas bo v drugem nadaljevanju popeljala v leto 1984, ki je, mimogrede, leto prvega DC filma z ženskim superjunakom z imenom Supergirl. Patty Jenkins je spet sedela na direktorjevem stolu. O čem bo film? Čeprav se je na koncu prvega filma zdelo, da je Dianina ljubezen, pilot Steve Trevor mrtev, očitno ni (kot je prikazano v napovedniku), zato se bo ljubezenska zgodba nadaljevala. Seveda pa v zgodbo vstopata tudi dva nevarna sovražnika – Cheetah in lord Maxwell.

Dejstva o Wonder Woman

1- Stripi Wonder Woman so bili leta 1942 prepovedani, ker njihov glavni lik ni bil dovolj oblečen.

2- Wonder Woman je bil prvi film po 12 letih za filmom Electra z žensko junakinjo v glavni vlogi.

3- Ta film se v Libanonu ni smel prikazovati, ker je glavna igralka Gal Galdot državljanka Izraela, s katerim ima Libanon vojni spopad.

4- Zgodba o prvem filmu se odvija med prvo svetovno vojno, v stripih pa se Diana in Trevor srečata med drugo vojno.

Odmerek stripov z Birds of Prey, Črno vdovo in Wonder Woman v letu 2020 pa zagotovo še ni zaključeno. Marvel bo predstavil novo ekipo “Avengers” The Eternals, nato The New Mutants in Venom 2. DC je pripravil nov vampirski lik Morbius v izvedbi Jareda Letoa. Če ne morete pričakati svojih najljubših superjunakinj in superjunakov, obiščite našo zbirko.😊

K ZBIRKI SUPERJUNAKOVEuroposterjiUstvarjam svoj svet

Od leta 1999 je Europosterji eden od najbolj uspešnih prodajalcev plakatov, fototapet in daril z licenciranim blagom tudi na Češkem in po vsej Evropi. V naši ponudbi lahko najdete ogromno filmskih, igralnih ali športnih plakatov vseh velikosti ter široko paleto izvirnih daril za prave ljubitelje Vojne zvezd, Harryja Potterja, stripov ali celotne družine Warner Bros. Vemo, da so vrčki, figurice, sestavljanke in oblačila najboljše darilo za vse, ne glede na starost ali zanimanje. Če pa ste ljubitelj notranje opreme, potem ste tudi na pravem mestu! Vsakodnevno tiskamo fototapete, ilustracije, fotografije in umetniške reprodukcije ter jih pošiljamo v več kot 25 držav in se trudimo, da bodo naše stranke zadovoljne. 


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (v angleščini)

Ponedeljek – Petek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosterji. Vse pravice pridržane.

Top